Teknoloji

YouTube video notları özelliğini sonlandırma kararı aldı

youtube video notlariYouTube video notları motorunun yerine Son Ekran ve Kartlar adını verdiği bir özelliği kullanmaya başlayacağını açıkladı. Son Ekran ve Kartlar özelliği, mobil öncelikli bir araç olarak bir süredir kullanımdaydı. Video notları ile aynı şekilde işleyen bu özellik sayesinde başka videolara bağlantı verilebiliyor veya izleyicilere yönelik anketler oluşturulabiliyor.

YouTube’dan yapılan açıklamada, söz konusu değişikliğin video notları özelliği mobilde çalışmadığı için yapıldığı belirtildi. Aynı açıklamada, pek çok izleyicinin video notlarını “çirkin ve kullanışsız” bulduğu da ifade edildi. Değişikliğin 2 Mayıs itibarıyla yürürlüğe gireceği ve mevcut video notlarının YouTube’un masaüstünde görülmeye devam edeceği açıklandı.

YouTube ürün müdürü Muli Salem, Video Notları Editörü’nün 2008’de dünya mobille tanışmadan önce faaliyete geçtiğini hatırlattı. Artık YouTube’un izleme süresinin yüzde 60’ını mobilin oluşturduğunu söyleyen Salem, Son Ekranlar ve Kartlar özelliğinin hem masaüstünde hem de mobilde çalışacağını hatırlattı.

YouTube video notları modası geçmiş bir özellikti

YouTube video notları artık iyiden iyiye modası geçmiş bir özellik gibi hissettirmeye başlamıştı. Video sahipleri, bu özellikle küçük kutuların içine başka video bağlantıları, küçük şakalar ve bazı bilgiler yerleştirmişti. Ancak video notlarının kullanımının son yıllarda yüzde 70 düşmesi, YouTube’u özelliği rafa kaldırma konusunda cesaretlendirmiş gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER