Eğlence

YouTube Video Bölümleri ile video izlemeyi kolaylaştırıyor

youtube sıra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube kullanıcıların videolarda, kitaplardaki bölümler gibi rahatlıkla gezinmelerini sağlayan “Video Bölümleri” özelliğini kullanıma sundu. Bazı YouTube videoları açıklama kısmında kullanıcıların rahatlıkla atlayabilecekleri zaman etiketlerini sunuyor. Ancak Video Bölümleri ondan çok daha kullanışlı olacaktır.

The Verge sitesinin haberine göre Video Bölümleri masaüstü, tablet ve telefonlarda kullanıma sunuldu. Bu özellik nisan ayının başlarından beri test ediliyordu. Masaüstü bilgisayarlarda, videonun ilerlemesini gösteren oynatma çubuğu üzerinde siyah kesikler olacak ve bunlar sayesinde her bir bölümün nerede başlayıp bittiği görülecek. Eğer kullanıcı videonun üstüne fare işaretçisini getirirse, bölümlerin başlıklarını da görecek.

Mobil cihazlarda ise video oynatma çubuğu üzerinde parmağınızı hareket ettirdiğiniz zaman, yeni bir bölüme geçtiğinizde cihaz titreyecek. Tablet veya titreşimli geri bildirim sunmayan bir cihaz kullanıyorsanız, YouTube videosu kullanıcı parmağını ekrandan kaldırdığında bir sonraki bölüme geçilecek.

youtube video bölümleri

Bu özelliğin düzgün şekilde çalışması için YouTube yapımcılarının videolarını yüklerken 0:00’dan başlayarak videolarına zaman etiketleri eklemeleri gerekiyor. Her bir etiketin 10 saniyeden daha fazla uzunluğa sahip olması gerekiyor. Aynı zamanda her biri 10 saniyeden uzun en az üç zaman etiketi olmalı.

Zaman etiketli YouTube videolarını görmek için bu Persona 5 videosuna ya da bu yemek pişirme videosuna göz atabilirsiniz. Google, YouTube Originals üzerinden sunulan videolarda da video bölümlerini kullanmak için çalışmalar yapıyor. Ancak en azından şimdilik kiralık filmlerde böyle bir özellik olmayacak.

Öte yandan YouTube, kullanıcıların bölümler arasında klavyeleriyle hızlı şekilde atlamalarını sağlayacak bir yöntem üzerinde çalışıyor. Aynısının mobil cihazlarda da dokunmatik ekran hareketleriyle sunulması bekleniyor. Ayrıca YouTube, video bölümlerinin YouTube uygulamasının yüklü olduğu set üstü cihazlarda veya oyun konsollarında da kullanıma sunulacağını söyledi.

İLGİLİ HABERLER