Eğlence

YouTube Shorts videolarında başka videolar arka plan olarak kullanılabilecek

youtube shorts

YouTube Shorts videolarını farklılaştırmak isteyenlere yeni bir araç sunuyor. Green Screen (Yeşil Perde) adını taşıyan söz konusu özellik, kullanıcıların kısa videolarında başka videoları arka plan olarak kullanmasını mümkün kılıyor.

Yeşil Perde ile kullanıcılar Shorts videolarının arka planına başka bir videoyu ekleyebilecek. Bu videonun formatı konusunda bir kısıtlama olmasa da, standart videolarda yükleyenin Yeşil Perde’de kullanıma onay vermesi gerekiyor. Bir videoda 60 saniyeden uzun bir kesit kullanılamıyor. Yeşil Perde sayesinde başka bir YouTube videosundan hem ses hem de görüntü kesiti alınabiliyor.

Videolarının başkalarının Shorts videolarında kullanılmasını istemeyenler, Yeşil Perde özelliğini YouTube Studio üzerinden devredışı bırakabilecek. Başka videolardan parçalar içeren Shorts videolarına kullanıcıları orijinal videoya yönlendiren bağlantılar eklenecek.

Yeşil Perde özelliği ilk olarak iOS’te kullanıcılarla buluşuyor. Android kullanıcılarının ise biraz daha sabretmesi gerekiyor. Özelliğe Shorts uygulamasında üç nokta ikonuna dokununca açılan menü üzerinden erişiliyor.

YouTube Shorts videoları için kısa süre önce Cut adını taşıyan başka bir özellik duyurulmuştu. Söz konusu özellik de Shorts videolarına başka videolardan 5 saniye uzunluğunda kesitler eklemeyi mümkün kılıyor. Farklı videoları birleştirmek TikTok’un başarısında önemli bir yere sahip. Bu nedenle YouTube’un da Shorts için aynı formülü izlemesine şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER