Eğlence

YouTube Shorts videolarında reklam gösterimi test ediliyor

youtube shorts
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube Shorts platformu 2021’de hatırı sayılır bir ivme kazanmıştı. Google şimdi de bu dikey ve kısa videolarda reklam gösterimini test ediyor. İnternet devinin iş birimi şefi Philipp Schindler, Alphabet’in son finans raporunun değerlendirildiği yatırımcı toplantısında “Henüz ilk günlerdeyiz. Ancak reklam verenlerden gelen ilk geri bildirimler ve sonuçlar umut veriyor” ifadesini kullandı.

Shorts platformu 2020’de TikTok’a rakip olması amacıyla yola çıkmıştı. Akıllı telefonlarla çekilen 15 saniyelik kısa videoların bulunduğu platformun kapsama alanı 2021 itibarıyla genişlemişti.

Platformun günlük ortalama görüntüleme sayısı hâlihazırda 30 milyarı geçmiş durumda. Bu sayı geçtiğimiz yılın dört katı seviyesinde. Alphabet ve Google CEO’su Sundar Pichai, “Tüm ürünlerimizde olduğu gibi, önce muhteşem kullanıcı deneyimine odaklandık. Şimdi de parasallaştırma özelliklerini zaman içinde yerleştirmek için çalışacağız” şeklinde konuştu.

6.87 milyar dolar satış geliri açıklayan YouTube, 7.48 milyar dolarlık piyasa beklentisinin altında kaldı. YouTube’un çatı şirketi Alphabet de 68,01 milyar dolarlık geliriyle beklentileri tutturamamıştı. Yine de, Alphabet’in gelirlerinin bir önceki yıla kıyasla yüzde 8 oranında arttığını belirtmekte fayda var.

YouTube Shorts platformunun büyümesi, Google’ı servise reklam entegre etme konusunda cesaretlendirmiş gibi görünüyor. Reklamlı Shorts deneyiminin kullanıcı tarafında nasıl yankı bulacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER