Manşetler

Google CEO’su Sundar Pichai: I/O 2022’de yeni ürün ve özellikler duyuracağız

sundar pichai google

Google’ın çatı şirketi Alphabet, 2022’nin ilk çeyreğine ait finans raporunu yayınladı. Sonuçların değerlendirildiği toplantıda konuşan Alphabet ve Google CEO’su Sundar Pichai, Pixel 6’nın “şimdiye kadar en hızlı satan Pixel” olduğnu belirtti. Pichai, I/O 2022‘de yeni ürün ve Android duyurularının geleceğini de dile getirdi.

Pichai şu ifadeleri kullandı: “Pixel 6, Pixel portföyünde ileri doğru çok büyük bir adım niteliği taşıyor. Pixel kullanıcılarından gördüğü ilgi bizi çok mutlu ediyor. Marka için geniş ölçekli bir tüketici farkındalığı inşa etmeye devam ediyoruz ve bu konuda iyi bir mesafe katettik. I/O 2022’de duyuracağımız yeni ürünler için heyecanlıyız. Daha fazla detayı bu etkinlikte paylaşacağız.”

Şirket, I/O 2022’de yeni Android özellikleri ve servislerini de duyuracak. İnternet devi, Android 13’ün ilk beta sürümünü de dağıtıma çıkarmış durumda. Bu sürümde heyecan verici pek fazla özelliğin olmaması, Google’ın asıl bombaları I/O 2022’ye sakladığını gösteriyor.

I/O 2022’nin açılış etkinliği 11 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Şirketin bu etkinlikte Pixel 6a’yı ve Pixel Watch akıllı saati tanıtması bekleniyor.

Google’ın çatı şirketi Alphabet’in gelirleri 2022’nin ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılına ynı dönemine göre yüzde 23 oranında arttı ve 55.3 milyar dolara çıktı. Operasyon geliri 20.09 milyar dolar olurken, net gelir bir yıl önceye kıyasla azaldı ve 16.44 milyar dolara geriledi. Şirket bir yıl önce aynı dönemi 17.93 milyar dolar net gelirle tamamlamıştı.

Bir yıl önce 6 milyar dolar olan YouTube’un reklam gelirleri 6.87 milyar dolara çıktı. Google’ın diğer kategorisinde topladığı cihaz, Google Play Store ve reklam dışı YouTube gelirleri ise 6.82 milyar dolar oldu.

İLGİLİ HABERLER