Eğlence

YouTube Shorts videoları için önemli yenilik

youtube shorts

YouTube Shorts videosu hazırlayan içerik oluşturcuları artık YouTube’a yüklenen milyarlarca videodan alınan kesitleri kendi videolarında kullanabilecek. Bu önemli değişiklik şirket tarafından bir blog yazısıyla duyuruldu.

YouTube’un TikTok’la daha güçlü rekabet edebilmek amacıyla çıkardığı Shorts formatında kullanıcılara şimdiye kadar sadece diğer videolardan ses alma izni veriliyordu. Ancak yapılan son değişiklikle birlikte kullanıcıların videolardan 1 ila 5 saniye uzunluğunda görüntü almaları da mümkün hâle geliyor.

Mevcut bir videodan kesit alınarak hazırlanan Shorts videolarında kullanıcıları orijinal videoya yönlendiren bağlantıya yer veriliyor. Videoların büyük kısmı Shorts’ta kullanıma açık olsa da, içerik sahipleri diledikleri takdirde videolarının Shorts formatında kullanımını engelleyebiliyor.

youtube shortsBu yeni Shorts özelliği ilk olarak önümüzdeki haftalarda iOS’te kullanıcılara sunulacak. Android kullanıcılarının ise biraz daha uzun süre beklemesi gerekecek.

YouTube Shorts videoları artık web ve tabletlerde de izlenebilecek. Masaüstü sitesinde ve tablet uygulamasında Shorts sekmesi önümüzdeki haftalarda görünür hâle gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER