Eğlence

YouTube Red abonesi olmayan Android kullanıcıları için resim içinde resim özelliğini test ediyor

youtube resim içinde resim
youtube resim içinde resim
Görsel: The Verge

YouTube’un, Red aboneliği olmayan kullanıcılar için de resim içinde resim aboneliğini test ettiği söyleniyor. İngilizcesinden yola çıkılarak PiP olarak da kısaltılan resim içinde resim modu ilk olarak Android Oreo’yla birlikte gelmişti. Bunun sayesinde kullanıcılar izledikleri videoyu ekranın bir köşesinde küçük biçimde oynatmaya devam ederken başka bir uygulamayı da kullanabiliyor. Bu özellik çoklu görevi daha da zengin hâle getiriyor. Örneğin bir taraftan film izlerken bir taraftan da internet tarayıcısı üzerinden yemek siparişi verebilirsiniz.

YouTube, mobil cihazda resim içinde resim modunu Türkiye’de kullanıma açık olmayan Red aboneliğiyle sınırlı tutmuştu. Görünüşe göre, bu özellik aboneliği olmayan kullanıcılar için genişletilecek. Reddit’te, Red aboneliği olmayan bazı kullanıcıları bu özelliği bazı içeriklerde test ettiklerini dile getiriyor, ancak müzik videoları için bu özellik çalışmıyormuş. Zaten YouTube da, müzik içerikleri için resim içinde resim modunun yalnızca Red aboneleri için özel kalmaya devam ettiğini söylüyor.

youtube resim içinde resim
Görsel: Android Police

Android Police sitesi, kısıtlı lansmanın sunucu tarafından kontrol edildiğini söylüyor. Yani bu özelliği kullanıcılar kendi başlarına açamıyor. YouTube da içerik sahiplerine, videolarında resim içinde resim özelliğini kısıtlama fırsatı sunuyor.

iPad’de de iOS’in sistem genelinde çalışan resim içinde resim işlevi bulunuyor. Böylelikle başka uygulamaları kullanırken videoları izlemek mümkün oluyor. Ancak bu özelliği YouTube uygulamasında kullanmak için bazı hileler gerekiyor. Aynı zamanda iPhone’daki YouTube uygulamasının da resim içinde resim modu var, ancak bu da uygulamayla kısıtlı durumda bulunuyor. Yani, videoyu YouTube uygulaması içinde, ekranın bir köşesine küçültebilir ve başka videolarda gezinmeye devam edebilirsiniz.

YouTube Red şu anda; aralarında ABD, Avustralya, Meksika, Güney Kore ve Yeni Zelanda’nın bulunduğu beş ülkede kullanımda bulunuyor. Red abonesi olmayanlar için de YouTube’un resim içinde resim özelliği sadece ABD’de kullanılan, Oreo veya üstü sürümle çalışan Android cihazlarında açık bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER