EğlenceManşetler

YouTube Premium Türkiye paketlerine yüksek seviyede zam

youtube premium

YouTube, Türkiye’deki Premium paketlerinde dikkat çekici bir zamla ön plana çıktı. YouTube Premium’un avantajları arasında reklamsız yayınlar, videoların arka planda oynatılması ve YouTube’un özgün içeriklerine erişim bulunuyor.

YouTube Premium Türkiye paketlerinin güncel fiyatları nedir?

Son duyurulan zamla birlikte, Premium hizmetlerinin keyfini sürmek için tek kullanıcıların aylık 57,99 TL, aile paketi abonelerinin 115,99 TL ve öğrenci paketi kullanıcılarının 37,99 TL ödemesi gerekiyor. Google, yıllık paketin fiyatını ise 579,99 TL’ye çıkardı.

Google daha önceki zammı Ekim 2022’de, bir yılı biraz aşkın zaman önce yapmıştı. Yapılan o zamla birlikte YouTube Premium aylık ücreti 16,99 TL’den 29,99 TL’ye yükseltilmişti. Daha önce 25,99 TL olan YouTube Premium Aile planının aylık ücreti ise 59,99 TL olmuştu. Öğrenci aboneliğinin aylık ücreti de 19,49 TL’ye yükseltilmişti. Bu arada bireysel abonelik için yıllık fiyat 299,99 TL’ydi. Son zamların geçen yıl yapılanlarla hemen hemen aynı oranlarda olduğunu söyleyebiliriz.

YouTube Premium fiyat artışlarının yanı sıra reklam engelleme araçlarına yaklaşımıyla da gündemde

Google’ın bu eylemi kullanıcıları arasında doğal olarak memnuniyetsizliğe neden oluyor. Aynı zamanda firma, reklam engelleme araçlarının kullanımını sınırlayan daha geniş bir sistemin üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Planlanan değişikliklerle, videolarındaki reklamları sadece YouTube Premium üyelerini görüntüleyebilecek.

Google, reklam engelleme politikasındaki bu değişikliklerin dünya genelindeki milyarlarca kullanıcı için YouTube’un ücretsiz kalmasını garanti ettiğini dile getiriyor. Reklamlardan rahatsız olan kullanıcılar ya Premium paketi satın almaya zorlanacak ya da reklam engelleme araçlarını devre dışı bırakacak.

Google, Türkiye’deki kullanıcılar üzerinde de bu yeni süreci test etmeye başladı. AdBlock gibi reklam engelme araçlarını kullanan kişilerin karşısına, “Youtube’da reklam engelleyicilere izin verilmez.” uyarısı çıkmaya başladı. Yeni sistemde reklam engelleyici açıkken sadece üç video izlenebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER