EğlenceManşetler

YouTube Premium, çarpıcı yeni özelliklerle aboneleri büyülemeye hazır

youtube 1080p premium

YouTube Premium, aylık 29,99 TL’lik reklamsız YouTube sürümü, pazartesi günü aboneleri çekmek veya elinde tutmak için bir dizi yeni özellik sunuyor. En önemlisi, bu üyelik planı artık web ve iOS kullanıcıları için daha yüksek kaliteli video, Apple’ın SharePlay’i kullanarak FaceTime üzerinden videoları birlikte izleme desteği ve mobil cihazlarda izleme sırasını yönetmek için ek kontroller sunacak.

Şirket, daha geniş özellikler yelpazesi sayesinde, birçok kullanıcının YouTube Premium’un reklamları kaldırmanın dışında neler sunduğunu bilmediğine inanarak, aboneliği tüketicilere daha iyi pazarlamayı hedefliyor. Ayrıca, yeni özellikler, cihazlar arasında kaldığınız yerden video izlemeye devam etme ve çevrimdışı erişim için önerilen videoları otomatik olarak kaydetme, yani akıllı indirmeler gibi özelliklerle beraber sunuluyor. Bu son özellik şimdi web kullanıcılarına da sunuluyor.

Bugüne kadar eklenen özelliklerin birçoğu, YouTube Premium aboneliğini daha sinsi bir şekilde geliştirdi; kullanıcılar tarafından fark edilmeyebilir. Ancak bugün açıklanan yeni özellikler, izleme deneyimine daha ön planda olacak.

youtube premium

Öncelikle, YouTube, önümüzdeki haftalarda iOS ve ardından web üzerinde Premium abonelerine 1080p HD video kalitesinin geliştirilmiş bir versiyonunu sunmaya başlayacak. Tüm YouTube kullanıcılarına 1080p erişimi sağlanırken, geliştirilmiş 1080p kalite ayarı, spor ve oyun gibi çok ayrıntılı ve hareketli videoların “çok net ve keskin” görünmesini sağlayacak.

İlginizi çekebilir

Bir diğer önemli ekleme, 2021’de Apple’ın Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda tanıtılan Apple’ın SharePlay desteği olacak. Diğer video hizmetleri SharePlay’i uzun süredir desteklerken, YouTube sadece ücretli abonelerin ortak izleme özelliğini kullanmasına izin verecek. Bu, YouTube’un hizmeti, FaceTime kullanıcıları için ortak izleme özelliğini destekleyen ilk platformlardan biri olan rakip TikTok’tan farklı bir konuma yerleştirmektedir.

youtube premium

YouTube Premium’a abone olduğunuzda kuyruğunuz üzerinde daha fazla kontrol sağlayan başka bir yeni özellik bulunuyor. Premium kullanıcılar, bugünden itibaren telefon ve tabletlerde izlerken videoları izleme sıralarına ekleyebilecek. YouTube’un ücretsiz kullanıcıları, videoları çalma listelerine, “Daha Sonra İzle” gibi özelliklere kaydedebilirken, izleme sırasına ekleme, kullanıcıların mevcut izleme oturumları sırasında bir sonraki videonun ne olacağını kontrol etmelerine olanak tanıyor.

Bu güncellemeler, reklamsız izlemenin yanı sıra, ekran kilitliyken izleme için arka plan oynatma, çevrimdışı indirmeler ve YouTube Müzik Premium erişimi gibi diğer YouTube Premium özelliklerine katılıyor.

youtube premium

YouTube Premium, abonelere daha yüksek kaliteli videolar, Apple’ın SharePlay ile ortak izleme desteği ve daha fazla kontrol sağlayan yeni özellikler sunarak, kullanıcılarına özgün ve çekici deneyimler yaşatmayı amaçlıyor. Bu yeniliklerle, YouTube Premium, sadece reklamları kaldırarak daha az rahatsız edici bir deneyim sunmakla kalmayıp, gerçek anlamda “premium” bir hizmetle abonelerini büyüleyecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER