Teknoloji

YouTube otomatik oynatma özelliğinin dağıtımına başladı

youtube-otomatik-oynat-230315

YouTube için daha fazla gelir elde etmek adına kullanıcıların sitede geçirdiği zamanı artırmak büyük önem taşıyor. Şirket bu amaç doğrultusunda izleyicilere videoları art arda izletmek adına farklı yollar deniyor. Bu yollardan biri olan Otomatik Oynat özelliğini tüm kullanıcılarına sunmaya başlayan YouTube, izleme geçmişi ve ilgili videolardan hareket ederek izlenecek bir sonraki videoyu otomatik olarak belirliyor. Dileyenler söz konusu özelliği tamamen devre dışı da bırakabiliyor.

YouTube söz konusu özelliği izleyicilere daha sonra ne izleyeceklerine yardımcı bir araç olarak lanse ediyor. Daha önceden kullanıcılara Sıradaki Videolar listesini sunan YouTube, şimdi bu listedeki videoları otomatik olarak izleyicilerin karşısına çıkarıyor. YouTube izleyicilere göstereceği videoyu önceden belirlese de, bu durum izleyicilerin videonun yüklenmesini beklemeleri gerektiği gerçeğini değiştirmiyor.

YouTube’un kendisi için sunduğu önerileri görmek isteyenler, Sıradaki Videolar listesine tıklayarak seçimlere göz gezdirebiliyor. YouTube’un otomatik oynatma özelliğinden kaçınmak içinse birkaç yol bulunuyor. Bu yollardan ilki video oynatma ekranının üzerinde aşağıya doğru küçük bir sürükleme hareketi yapmak. Böylelikle otomatik oynatma sayacı otomatik olarak duruyor. Buna ek olarak, arama veya yorum kutusuna bir şeyler yazmak da sayacı durduruyor. Video ekranında bulunan İptal yazısına tıklayarak da otomatik oynatma sürecini tamamen durdurmak mümkün oluyor.

YouTube’un Otomatik Oynat özelliğini tamamen kapatmak isteyenlere de servis oldukça kolay bir yol sunuyor. Kullanıcılar Sıradaki bölümünün yanındaki butona tıklayarak veya video oynatıcıdaki ayarlar ikonu üzerinden Otomatik Oynat özelliğini temelli kapatabiliyor.

İLGİLİ HABERLER