Eğlence

YouTube mobil uygulamalarında kaydırma tabanlı kontrol imkanı sunuyor

youtube mobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube mobil uygulamalarda giderek daha fazla tercih edilen kaydırma tabanlı kontrol seçeneklerine daha fazla kayıtsız kalamadı. Popüler video platformunun iOS uygulamasını kullananlar, bu haftadan itibaren sola veya sağa doğru kaydırma hareketleri yaparak önceki videoya dönebilecek veya bir sonraki videoya geçebilecek.

Bir sonraki videoya geçmek isteyenlere bir sıra oluşturmadıkları takdirde YouTube’un önerdiği video gösterilecek. Kaydırma hareketleriyle videolar arasında geçiş yapma imkanı hem yatay hem de dikey tam ekran modlarında çalışacak.

Yeni kontrol seçenekleri sayesinde platformda yeni içerik ve kanal bulmanın kolaylaşması hedefleniyor. Videolar arasında gezinmenin de eskiye kıyasla çok daha rahat olacağını söylemek zor değil. YouTube yeni kontrol seçenekleriyle kullanıcılarının platformda geçirdiği sürenin de artmasını öngörüyor.

YouTube mobil uygulamalarının gelişimine öncelik veriyor. Çünkü platformdaki videoların büyük kısmı mobil cihazlar aracılığıyla izleniyor. Bu nedenle YouTube’un da mobil cihazlarındaki deneyimi pürüzsüzleştirecek özellikler sunmasına şaşırmamak gerekiyor. iOS uygulamasına bu hafta itibarıyla eklenecek yeni kontrol seçeneklerinin Android’e ne zaman ekleneceği şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER