Teknoloji

YouTube ilk gösterim özelliğini yeni araçlarla zenginleştiriyor

youtube nft

YouTube, Premieres olarak da bilinen ilk gösterim özelliğini yeni araçlarla zenginleştiriyor. Daha önceden kaydedilen videoların canlı yayınlanabilmesi için kullanılan bu özellik artık canlı yayınlanan ön programlar, fragmanlar ve özelleştirilmiş geri sayım sayaçlarıyla desteklenecek.

İlk gösterim özelliği YouTube’un canlı yayınlarda sunduğu canlı sohbet gibi özellikleri önceden kaydedilmiş videolara getirmek gibi amaçlar doğrultusunda sunulmuştu. İçerik sahipleri ilk gösterimleri genellikle izleyicilerden gelen reaksiyonlara hızlı sürede karşılık vermek için tercih ediyor.

Ancak küresel koronavirüs salgınıyla birlikte film festivallerinin ve fuarların da çevrimiçi ortama taşınması, ilk gösterim özelliğinin kullanım sahasını genişletti. Kullanımın artması, YouTube’u da ilk gösterim için sunduğu araçları genişletmeye sevk etmişe benziyor.

youtube ilk gösterim

Bu yeni araçlardan ilki Live Redirect adını taşıyor. Live Redirect’te içerik sahipleri ilk gösterimden önce bir canlı yayın yapıp daha sonra da bu yayının izleyicilerini doğrudan ilk gösterime yönlendirebiliyor.

İlk gösterim öncesinde sunulan bir diğer imkan ise fragman ekleme. Kullanıcılar ilk gösterim başlamadan önce gösterilecek 15 saniye ila 3 dakika uzunluğundaki videolar ekleyebilecek. Bu videolar ön gösterim sayfasında sürekli olarak döndürülebilecek. Böylelikle ilk gösterimlere daha çok izleyici çekilmesi amaçlanıyor.

YouTube’un sunduğu son araç ise geri sayım sayaçlarının farklı temalarla kişiselleştirilmesi. YouTube’dan verilen bilgiye göre; içerik sahipleri farklı temalar ve modlara uygun geri sayım sayaçları oluşturabilecek.

YouTube ilk gösterim özelliğini desteklemek için hazırladığı yeni araçlardan Live Redirect ve fragman eklemeyi kullanıma sundu. Geri Sayım Temaları ise önümüzdeki aylarda kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER