Teknoloji

YouTube HDR videolar için destek sunuyor

youtube ios 14

youtubeYouTube HDR video desteği sunmaya başladığını yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Video paylaşım servisi, böylelikle üst sınıf televizyonların kapasitesine uygun yüksek görüntü kaliteli içeriklere kapısını açmış oldu. Standart videolardan genelliklikle daha fazla detay barındıran HDR videolar, hem kontrast ve netlik hem de canlılık ve renk doygunluğu bakımından daha iyi bir performans sergiliyor. Son kullanıcılara yönelik cihazlarda HDR desteği halen nadir görülen bir özellik olsa da, yaygınlığı her geçen gün artıyor. YouTube da son hamlesiyle bu treni kaçırmaya niyeti olmadığını gösteriyor.

youtube hdrYouTube HDR videoları sadece belli cihazlarda destekleyecek. HDR desteğine sahip akıllı televizyonlarda, set üstü kutularda ve oyun konsollarında söz konusu destek işleyecek. YouTube’dan yapılan açıklamada, cihazların servisten gelen HDR videoları oynatması için iş ortaklarıyla görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Chromecast Ultra ve PlayStation 4 Pro, video paylaşım sitesinin HDR desteğinin işlediği ilk cihazlar arasında yer alıyor.

YouTube HDR içerik katalogunu genişletmek için popüler kanal sahipleriyle birlikte çalışıyor

Şirket, platformundaki HDR içeriklerin sayısını artırmak için gerekli adımları atma konusunda da fazla zaman kaybetmiyor. Jacob + Katie Schwartz ve MysteryGuitarMan gibi popüler içerik oluşturucuları, HDR katalogunun genişletilmesi çalışmalarına katkı veriyor. Hem mevcut hem de yeni YouTube içerik oluşturucuları da kendi HDR videolarını platforma yükleyebiliyor. Söz konusu yükleme sürecinin standart videolardaki gibi olduğunu belirten YouTube, önemli detaylar konusunda içerik sahiplerini bilgilendirmeyi ihmal etmedi.

YouTube yeni video teknolojilerini uygulama konusunda fazla zaman kaybetmiyor. 360 derece videoların desteklenmesi de bu yaklaşımın en somut örneklerinden biri olarak gösterilebilir.

İLGİLİ HABERLER