Teknoloji

YouTube eklentisi ile bir yandan video izleyin bir yandan gezinin

youtube eklentisi

YouTube mobil uygulamalarının en güzel özelliklerinden bir tanesi videoyu küçük pencere içinde ekranın bir köşesine taşımak ve başka bir video klip ararken izlemeye devam etmek.

YouTube Picture in Picture Chrome YouTube eklentisi sayesinde aynı işlev masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara da taşınıyor. Eklenti oldukça düzgün ve akıcı şekilde çalışıyor.

Eklentiyi yükledikten sonra, YouTube’un ana sayfasında, kanallarda veya arama sonuçlarında gördüğünüz herhangi bir video küçük resmine sağ tıklatarak ve “Play Picture-in-Picture” seçeneğini tercih ederek ekranın sağ alt köşesinde, küçük bir oynatma penceresi içinde izlemeye başlayabilirsiniz.

Oynatma penceresinin boyutunu ayarlayabilir, videoyu kendi sayfasında izlemeye geçebilir veya video penceresinin üstüne fare imlecini getirdiğinizde beliren kontrolleri kullanarak pencereyi kapatabilirsiniz. Tabii ki, video pencere içinde oynamayı sürdürürken bir sayfadan diğerine geçebilirsiniz.

Eklenti oldukça iyi çalışıyor, ancak henüz beta aşamasında ve geliştirme çalışmaları devam ediyor. Herhangi bir video kendi sayfası içinde oynarken onu küçük ekrana taşımaya ve YouTube’da dolaşmaya izin verse, yani tıpkı telefonda yapılanı yapmayı sağlasa daha iyi olurdu. Belki bu özellik de ilerleyen sürümlerde gelir, ne dersiniz?

Eğer YouTube’da uzun zaman geçirenlerdenseniz ve deneyiminizi daha üst seviyelere taşımak istiyorsanız, bu eklentiyi yüklemeden geçmeyin.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER