EğlenceManşetler

YouTube canlı yayın için 4K çözünürlük desteği sunuyor

youtube go

youtube canli yayinYouTube canlı yayın yapan kullanıcılarına yayını 4K çözünürlüklü olarak gerçekleştirme imkanı sunmaya başladı. Bu destek hem 360 derece hem de standart video formatında yapılan canlı yayınları kapsayacak. Yayıncılar 60 fps’de 4K çözünürlükle yayın gerçekleştirebilecek.

YouTube kısa bir süre önce 4K HDR desteği sunmaya başlamıştı. Standart 4K içeriklere erişimin 4K HDR içeriklere erişmekten daha kolay olduğu yadsınamaz bir gerçek. Dolayısıyla gerçekleştirilen son güncellemenin hem yayıncılar hem de YouTube izleyicileri için önemli bir yenilik olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. İçerik oluşturucuları bugün itibarıyla YouTube’un 4K desteğinden faydalanabilecek. YouTube, önümüzdeki gece Türkiye saatiyle 02:00’da başlayacak The Game Awards törenini 4K çözünürlükle yayınlayacak. Böylelikle izleyiciler YouTube’un yeni imkanını birinci elden test etme fırsatı yakalamış olacak.

YouTube canlı yayın için 4K desteği sunarak zamanın ruhuna uygun bir adım atıyor

Piyasada 4K çözünürlük desteği sunan cihaz sayısı her geçen gün artıyor. Dolayısıyla YouTube’un canlı yayınlar için de 4K çözünürlük desteği sunması, zamanın ruhuna uygun bir hamle niteliği taşıyor. Özellikle YouTube üzerinden büyük organizasyonları canlı olarak takip edenler için 4K çözünürlük desteği, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştirecek gibi görünüyor. YouTube 4K çözünürlük desteği sunarak canlı yayın pazarında giderek artan rekabette de kendisine avantajlı bir alan açıyor. Facebook ve Periscope daha geniş bir kitleye canlı yayın yapabilme imkanı sunsa da, YouTube işin profesyonel kısmında daha etkin bir çözüm olmayı sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER