Eğlence

YouTube arka planda video yüklemesine izin veriyor

youtube arka planda video yukleme

YouTube’un Android uygulaması için yayınlanan son güncellemeler, kullanıcıların önemli bir kısmı tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Bu güncellemelerden biri sayesinde Android cihaz sahiplerinin başka bir uygulama üzerinde çalışırken bile YouTube üzerinden müzik dinleyebiliyor. Yayınlanan en yeni güncellemede ise kullanıcılar başka bir uygulamayla ilgilense bile YouTube arka planda video yüklemesi gerçekleştirebiliyor.

Arka planda video yüklenebilmesi, YouTube kullanıcılarının uzun süredir beklediği özellikler arasında yer alıyordu. Özellikle internet bağlantısının pek iyi olmadığı zamanlarda 2 dakikalık bir videonun yüklenmesini beklemek zorlu bir sürece dönüşebiliyor. Arka planda video yükleme özelliğinin gelişi sayesinde bu sıkıntılı bekleyişin önüne geçilebiliyor. Artık YouTube videolarının yüklenmesini beklerken Facebook’ta gezinmek veya e-posta kontrol etmek mümkün hâle geliyor.

Ancak arka planda video yükleme özelliğinin Android cihaz sahiplerine dağıtılması zaman alacak. Android N Geliştirici Ön İzlemesi ile tanışanların yeni YouTube güncellemesine erişim konusunda da öncelikli olması bekleniyor. Kullanıcılar, söz konusu özelliğe erişip erişemeyeceklerini cihazlarının Ayarlar bölümündeki Uygulamalar sekmesi üzerinden YouTube’u bularak kontrol edebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER