EğlenceManşetler

YouTube Android uygulamasında mırıldanarak şarkı arama özelliğini test ediyor

youtube android

Google, YouTube Android uygulamasında mırıldanarak veya doğrudan mikrofonla kayıt yaparak şarkı arama özelliğini test ediyor. Destek sayfasında verilen bilgiye göre, kullanıcılar bir şarkıyı YouTube’a üç saniye boyunca dinleterek veya mırıldanarak Google’dan şarkıyı tanımasını isteyebilecek. Sürecin tamamlanmasının ardından kullanıcıların karşısına şarkıyla ilgili YouTube sonuçları çıkacak.

Google bu özellikle YouTube’a Apple’ın sahibi olduğu Shazam’ı hatırlatan bir misyon yüklüyor. Ancak ilk etapta herkesin bu deneyimi yaşayamayacağını belirtmek gerekiyor. Google’dan yapılan açıklamada, YouTube Android uygulamasının kullanıcılarının küçük bir yüzdesinin özelliği deneyebileceği ifade edildi.

Bunun Google için tamamen yeni bir teknoloji olmadığını da söyleyelim. İnternet devi, mırıldanarak arama özelliğini 2020’de Google uygulamasına ve Google Asistan’a getirmişti. Şirket tarafından TechCrunch sitesine yapılan açıklamada, YouTube versiyonunun da aynı teknolojiyi kullandığı belirtildi. Ancak TechCrunch’ın haberinde YouTube versiyonunun daha hızlı çalıştığı, Google versiyonunun şarkıyı bulmak için 10-15 saniye ihtiyaç duyduğu vurgulanıyor.

YouTube Android uygulaması için başka yenilikler de test ediyor

YouTube Android uygulaması için mırıldanarak arama özelliğini test eden Google, YouTube için başka bir özellik daha hazırlıyor. Bu özellik ile bir kanalın kısa süre içinde yaptığı birden fazla yüklemeyi kullanıcı akışındaki özel bir “kanal rafına” yerleştirilecek. Söz konusu özellik ilk etapta küçük bir kullanıcı grubuna açılıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bunu birkaç nedenden dolayı deniyoruz: İzleyicilerin aradıkları içeriği bulmasını kolaylaştırmak, içerik oluşturucular üzerinde günde birden çok kez yükleme yapma baskısını azaltmak ve izleyiciler için işleri kolaylaştırmak. Ayrıca içerik etkileşimini ve başka içeriklere erişimi hızlandırmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

İLGİLİ HABERLER