Eğlence

Google YouTube Android uygulamasında web arama sonuçlarını test ediyor

youtube android google arama sonuçları indirilen video

Google, YouTube uygulamasının Android versiyonuna Google Arama motorunu entegre etmeyi planlıyor gibi görünüyor. Bir Reddit kullanıcısının paylaştığı ekran görüntüsü  “bıçakla bira şişesi kapağını açma” teriminin İngilizce olarak yazılmış hâline dair arama sonuçlarını gösteriyor. Gelen arama sonuçlarının bazıları yararlı görünürken bazıları da işe yaramaz duruyor.

Videoların listelendiği bölümün altında ise Web’den sonuçlar şeklinde bir bölüm var ve burada Google Arama’dan elde edilen sonuçlar gösteriliyor. Lifehacker.com sitesinden alınan bir sonuç, başlığı ve kısa açıklamasıyla veriliyor. Android Police sitesi, bu entegrasyonla ilgili olarak Google Destek sitesinde bulunan “YouTube test özellikleri ve deneyleri” bölümü altında bilgi verilmediğini dile getiriyor. Android 10 ile çalışan bir akıllı telefonda yaptığımız denemede de YouTube uygulaması üzerinde hızlı arama sonuçlarını görmedik.

youtube android

Bildiğiniz gibi Google YouTube’un sahibi ve YouTube Android uygulamasına Google Arama motorunu entegre etmek şirket için daha fazla tıklama ve reklam geliri oluşturmanın garantili bir yolu olacaktır. Google, Ocak-Mart 2020 dönemindeki birinci mali çeyrek yılında 24.5 milyar dolar Google Arama geliri elde etti ve yıldan yıla yüzde 11.6’lık artış kaydetti. Entegrasyon Google’a finansal açıdan yardımcı olsa da, kullanıcılar için de yarar sağlayacaktır. Videolarda aradıklarını bulamayanlar, yararlı bilgilere kısa yoldan web üzerinde erişmiş olacaklar.

Google bu özelliği şu sıralar sadece YouTube uygulamasının Android versiyonunda test etse de, Google arama motorunun iOS uygulamasına gelmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER