Eğlence

YouTube Android uygulamasına 4K 2160p seçeneği geldi

youtube android 4k 2160p
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Şimdiye kadar bir Android cihazında YouTube videolarını oynatmak isteyen kullanıcıların elinde çoğunlukla 1080p ya da Full HD çözünürlük, yararlanılabilecek maksimum çözünürlük oluyordu. Bununla birlikte bazı telefonlarda 1440p seçeneğini de görüyorduk. 2160p veya 4K çözünürlükte video izlemek ise daha büyük boyutlu dosyanın ağ üzerinden indirilmesi ve mobil veri planının daha fazla tüketilmesi demek. Şimdiye kadar YouTube Android uygulamasında bu seçeneği pek görmüyorduk. Ancak son güncellemeyle birlikte kullanıcılar bundan böyle YouTube’da 2160p video izleme seçeneğini de, destekleyen videolarda görebiliyor.

XDA Developers‘ın dikkat çektiği ve bizim de Galaxy S21 Ultra üzerinde varlığını doğruladığımız bu yenilik, Google’ın Android telefonlar ve tabletlerde YouTube için yeni oynatma seçenekleri sunduğunu gösteriyor. Aslında sunucu tarafında yapılan bir güncellemeyle birlikte mobil cihazda video oynatmaya ek çözünürlük seçenekleri eklendi. Bundan böyle 1080p veya 720p ekranlara sahip telefonlarda da 4K çözünürlükte videolar izlemek mümkün. HDR içerikleri için de bu durum geçerli.

Tabii ki, siz daha yüksek çözünürlük ayarını seçseniz bile, gerçekten de 4K içeriği görüntüleyemeyebilirsiniz. Çünkü cihazınız bunun altından kalkacak şekilde tasarlanmamış olabilir. Buna rağmen, daha yüksek çözünürlüklü bir videoyu daha düşük çözünürlüklü ekranda oynatan kullanıcılar görüntü kalitesinin biraz daha arttığını, görüntülerin keskinleştiğini fark edeceklerdir. Tabii ki, daha yüksek çözünürlüklü bir ekranda farkı daha iyi anlayabilirlerdi.

Aslında Google, iOS tarafında 2018 yılında HDR desteğini getirdikten sonra, geçtiğimiz sonbaharda yayınlanan iOS 14 ile birlikte 4K video desteğini de sunmuştu. Android, bu özellik bakımından iOS’in gerisinde kalmış oldu.

YouTube Android uygulamasındaki 4K güncellemesi için herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Söz konusu güncelleme sunucu taraflı olduğu için, destekleyen bir 4K videoda çözünürlük seçeneklerine göz atmanız yeterli olacaktır.

İLGİLİ HABERLER