Teknoloji

YouTube 360 derece canlı videolar sunmak için çalışmalar yapıyor

youtube go

youtube 360 derece

Google sanal gerçeklik konusunda oldukça önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Şirketin video platformu YouTube da söz konusu çalışmaların kapsama alanına giriyor. Dedikodulara göre, YouTube 360 derece video konusunda kendisini rakiplerinin önüne taşıyacak önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. CES 2016’da 360 derece kayıt kapasitesi bulunan çok sayıda kamera tanıtıldığı göz önüne alınınca bu durum kulağa şaşırtıcı gelmiyor.

YouTube, yaklaşık bir yıldır 360 derece video desteği sunuyor. Google’ın sanal gerçeklik başlığı Cardboard’un popülaritesi, YouTube’a 360 derecelik videolar konusunda deneyler yapma imkanı sağlamıştı.

BuzzFeed’de yer alan habere göre, YouTube 360 derece canlı video desteğini sunmak için çalışmalar yapsa da, teknik engeller platformun önündeki en büyük problem gibi gözüküyor. YouTube’un önünde problemlerin çözülebilmesi için çeşitli seçenekler bulunuyor.

Bu seçeneklerden ilki, 360 derece kamera üreticileri için çeşitli standartların belirlenmesi. YouTube’un çevrim içi video pazarındaki üstünlüğü göz önüne alınınca kendisine kamera üreticileri arasında destek olabilecek isimleri bulması pek zor gözükmüyor.

Canlı 360 derece video yayını, yeni bir konsept değil. NextVR, geçtiğimiz ekim ayında NBA sezonunun açılış maçını 360 derecelik videoyla canlı olarak yayınlamıştı. 360 derece video konseptinin bu yıl içinde biraz daha popülarite kazanması beklense de, asıl patlamanın önümüzdeki yıllarda yaşanması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER