EğlenceManşetler

YouTube 1080p Premium kalite seçeneğini mobil uygulamalarında test ediyor

youtube premium

YouTube mobil uygulamalarında yeni bir video kalitesi seçeneğini test etmeye başladı. Söz konusu çalışma, bir Reddit kullanıcısı tarafından fark edildi. YouTube 1080p Premium adını verdiği kalite seçeneğinin “geliştirilmiş bit oranına” sahip olduğunun altını çiziyor.

Bu yeni kalite seçeneği, adından da anlaşılabileceği üzere, YouTube Premium kullanıcılarına sunulacak. YouTube’da hâlihazırda 1080p kalite seçeneği mevcut olsa da, bu seçenekte yoğun şekilde sıkıştırma uygulanıyor.

This Is Tech Today’e göre, yüksek bit oranlı yeni 1080p seçeneği kullanıcıların daha yüksek kaliteli video izleme isteğini 1440p veya 2160p seçeneğine gerek kalmadan karşılayabilir. Bunun da YouTube’un operasyonel giderlerini aşağıya çekebileceği belirtiliyor.

youtube 1080p premium

YouTube 1080p Premium seçeneğinin ardından başka yenilikler de duyurabilir

Android Police sitesi ise YouTube 1080p Premium seçeneğinin ardından 60 ve 120 fps videoların da YouTube Premium’un çatısı altına alınabileceğini iddia ediyor.

YouTube’un önümüzdeki dönemde Premium servisi için nasıl bir strateji izleyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Şirket aralık ayında Premium kullanıcılarına iOS ve Android uygulamalarında “Sıraya Ekle” seçeneği sunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER