EğlenceManşetler

YouTube 1080p Premium kalite seçeneğini Android ve Google TV’ye getiriyor

youtube 1080p premium

YouTube 1080p Premium video kalitesi seçeneğini nihayet Android ve Google TV’de de kullanıcılarla buluşturuyor. Şirket söz konusu özelliği ilk olarak iOS’te denemeyi tercih etmişti. 1080p Premium seçeneğinin gelişi konusunda resmi bir açıklama gelmese de, bazı Android ve Google TV kullanıcıları bu seçenekle karşılaşmaya başladı. Bu yeni seçenek, daha yüksek bit oranıyla daha canlı, hareketli ve detaylı videolar izlemeyi mümkün kılıyor.

Bu noktada standart 1080p seçeneğinin varlığını sürdürdüğünü belirtmekte fayda var. Söz konusu seçeneği hem ücretsiz hem de Premium kullanıcılar görebiliyor. Daha önce çıkan haberlerde Google’ın ücretsiz kullanıcıları için 1080p seçeneğini sunmayı bırakacağı iddia edilmişti.

YouTube uzun vadede artırılmış bit oranı seçeneğinin en iyi izleme deneyimini isteyenler için Premium aboneliğini teşvik eden bir unsur olmasını bekliyor. 1080p videolar YouTube’da bir tür standart olsa da, 1080p Premium kalite seçeneğiyle daha canlı ve yüksek kaliteli videolar izlemeyi isteyenlere ulaşılması hedefleniyor. Bunun Premium aboneliğine nasıl bir etki yapacağını görmek için beklemek gerekiyor.

YouTube 1080p Premium seçeneğiyle içerik yapımcılarına da fayda sağlayacak

YouTube 1080p Premium kalite seçeneğiyle temel olarak gelirlerini artırmayı hedefliyor. Bu gelir artışının içerik yapımcılarına da fayda sağlayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER