Eğlence

Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı’nın gişe hasılatı 1 milyar doları geçti

yenilmezler: sonsuzluk savasiMarvel Sinema Evreni’nin en yeni filmi Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı, 27 Nisan’da dünyanın pek çok ülkesinde vizyona girmişti. Adeta bir yıldızlar geçidi tadında olan film, küresel gişe hasılatı 1 milyar doların üstüne en kısa sürede çıkan yapım oldu. Söz konusu unvan daha önce Star Wars: Güç Uyanıyor’a aitti.

Deadline’da yer alan habere göre, filmin gişe hasılatı 11 gün içinde 1 milyar doları geçti. 2015’in sonunda vizyona giren Güç Uyanıyor ise 12 gün içinde 1 milyar doları geçmeyi başarmıştı.

Filmin başarısı, Marvel’ın sahibi olan Disney’in 2018’deki toplam gişe hasılatını da 3 milyar doların üstüne taşıdı. Söz konusu rakamın film 11 Mayıs’ta Çin’de vizyona girmesinin ardından da hızlı biçimde yükselmesi bekleniyor.

Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı, Güç Uyanıyor’un elinden başka bir rekoru daha almıştı. Film açılış hafta sonunda ABD’de 250 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek Güç Uyanıyor’un açılış hafta sonu performansını geride bırakmıştı. Marvel’ın 2018’de vizyona giren bir diğer önemli yapımı Kara Panter ise 1 milyar dolar hasılata dört haftanın sonunda ulaşabilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER