Teknoloji

Yeni IMEI harcı kararı: Yurt dışından getirilen telefonlar için 20 bin TL harç

yurt dışı telefon harcı kaydı imei

Yeni bir kararla, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonların kullanım izin harcı 20 bin TL’ye yükseltildi. Bu karar, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında 492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı tarifelerde yer alan harç tutarı yüzde 50 artırıldı ve böylece yolcu beraberinde getirilen telefonların düzgün biçimde kullanılabilmesi için gerekli yurt dışı telefon IMEI kullanım kaydı için ücret 20 bin TL oldu.

Bu kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar kapsamında, 02.07.1964 tarihli, 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (9) sayılı tarife ‘Sürücü belgesi harçları’ başlıklı bölümü hariç olmak üzere, tarifelerde yer alan ve 2023 yılında uygulanan maktu harç tutarları yüzde 50 oranında artırıldı.

Yurt dışı telefon harcı için yeni ücret büyük artış gösterdi

Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı ise 20 bin TL olarak yeniden belirlendi. Bu karara kadar, 2023 yılı için geçerli yurt dışı telefon harcı ücreti 6091 TL idi. Bu, önceki harç tutarının yaklaşık üç katı bir artış anlamına geliyor. Bu durum, yurt dışından telefon getirme eğiliminde önemli bir değişikliğe neden olabilir.

Yurt dışından alınan telefonların IMEI kayıt ücreti için alınan bu kararın, yurt dışından telefon getirme eğilimini nasıl etkileyeceği henüz belirsiz. Ancak, bu tür bir artışın, yurt dışından telefon getirme eğilimini azaltabileceği düşünülüyor. Bu durum, özellikle yurt dışından sık sık seyahat eden ve yeni bir telefon getirme eğiliminde olan kişileri etkileyebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER