Teknoloji

Yeni MacBook Pro 2021 bitmeden çıkacak

yeni macbook pro 2021 M1X apple mac

Yeni iPhone, iPad ve Apple Watch’u yenileyen Apple’ın Mac serisini de güncellemesi bekleniyor. Sonbaharda çıkması öngörülen yeni MacBook Pro modelleriyle ilgili haberler de uzun süredir etrafta dolaşıyor.

Tecrübeli gazeteci Mark Gurman, M1X işlemcili MacBook Pro’ların önümüzdeki ay çıkacağını belirtti. Apple genellikle ekim veya kasım ayında Mac odaklı etkinlikler düzenliyor. Şirket M1 işlemcili ilk modellerini geçtiğimiz yıl kasım ayının ilk günlerinde tanıtmıştı.

Gurman, Apple’ın kullanıcıların karşısına M1X işlemcili iki farklı versiyon çıkaracağını ve bu versiyonların grafik performanslarıyla birbirlerinden ayrılacağını belirtti. 10 çekirdekli M1X’in sekiz yüksek performanslı ve iki verimli çekirdekten oluşacağı; grafik tarafında ise 16 veya 32 çekirdekli iki seçeneğin sunulacağı ifade edildi. Gurman Apple’ın Mac Pro için yüksek performanslı bir işlemci geliştirdiğini belirtti. Hazırlıkları süren M2’nin ise MacBook Air, iMac ve giriş segmenti MacBook Pro’da kullanılacağı söyleniyor.

MacBook Pro’nun revizyonuna dair haberler yıl boyunca etrafta dolaşmıştı. 13 inç ekranlı M1 işlemcili MacBook Pro geçtiğimiz yıl sonbaharda tanıtılmıştı. 16 inç MacBook Pro’da ise 2019’dan bu yana bir değişiklik söz konusu değil.

Yeni MacBook Pro için 14 ve 16 inç olmak üzere iki seçeneği sunulacağı ve yenilenen kasada HDMI girişi ve SD kart yuvası gibi unsurların sunulacağı konuşuluyor. Apple’ın MagSafe tarzı şarj portunu geri getirmesi, Touch Bar’dan ise vazgeçmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER