Teknoloji

Yeni MacBook Air’in işlemcisi için sürpriz iddia

yeni macbook air

Apple, 8 Mart’ta düzenlediği etkinlikte yeni ürünlerini gözler önüne çıkarmıştı. Bu ürünlerden birinin de yeni MacBook Air olabileceği söylense de, söz konusu öngörü gerçeğe dönüşmemişti. Yine de Apple’ın bu yıl içinde Air’i yenilemesine kesin gözüyle bakılıyor. Tecrübeli analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın yeni bilgisayarına dair önemli öngörülerde bulundu.

Kuo’ya göre, Air mevcut modelden farklı bir tasarımla yenilenecek. Apple’ın sunduğu renk seçeneklerin sayısının da artması bekleniyor. Daha önce çıkan haberlerde de MacBook Air’in tasarımının MacBook Pro’ya yaklaşacağı belirtilmişti. Kuo’nun öngörüsü, bu iddiayı destekliyor.

Tecrübeli analiste göre, Apple yeni dizüstü bilgisayarının üretimine ikinci çeyreğin sonlarında veya üçüncü çeyreğin ilk günlerinde yani yaz aylarında başlayacak. Kuo’nun paylaşımında dikkat çeken nokta, Apple’ın bu bilgisayarda da M1 işlemcisini kullanacak olması. Daha önce çıkan haberlerde şirketin Air’i M2 ile yenileyebileceği belirtilmişti.

Yeni Air’in M2 dışındaki bir eksiği de mini-LED ekran olacak. Kuo, Apple’ın bu modelde mini-LED ekran teknolojisini tercih etmesinin beklenmediğini dile getirdi.

Yeni MacBook Air hakkındaki öngörüler kulağa makul gelse de, M1 işlemcinin varlığı hâlâ kafaları karıştırıyor. M1 işlemciyi iPad Air‘e de götüren Apple’ın MacBook Air’i tabletten ayırmak için daha farklı bir işlemciyi seçmesi daha mantıklı görünüyor. “MacBook Air hangi işlemciyle yenilenecek?” sorusunun önümüzdeki dönemde daha sık duyulması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER