Teknoloji

Yeni MacBook Air için M2 işlemci iddiası tekrar gündemde

yeni macbook air

Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, kısa bir süre önce yeni MacBook Air’in de M1 işlemciyle geleceğini iddia etmişti. Ancak 9to5Mac sitesinde yayınlanan bir haber, yeni MacBook Air için daha önce söylenen başka bir iddiayı tekrar gündeme taşıyor.

Habere göre, yeni Air’in kalbinde henüz resmen duyurulmayan M2 işlemci bulunacak. Dizüstü bilgisayarın kod adının J413, M2 işlemcinin kod adının ise “Staten” olacağı da haberde belirtilenler arasında yer alıyor.

M2’nin temelinde Apple’ın A15 platformunun bulunması bekleniyor. Bu işlemcinin de, tıpkı M1 gibi, sekiz çekirdekli olacağı; ancak grafik işleme biriminin 10 çekirdekli olacağı söyleniyor.

Apple’ın M2’nin ardından M2 Pro, M2 Max ve M2 Ultra işlemcilerini duyurmak için hazırlık yaptığı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

9to5Mac’in haberinde, Apple’ın bu yıl içinde 13 inç ekranlı MacBook Pro modelini de M2 işlemciyle yenileyeceği bilgisi de mevcut. Bu modelin kod adının J493 olduğu belirtiliyor. Şirketin bu modeli sadece MacBook ismiyle çıkarabileceği iddiası da söylentilerden biri.

Yeni MacBook Air ve 13 inç ekranlı MacBook Pro’nun ne zaman çıkacağı şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER