Teknoloji

Apple yeni Mac Pro’yu 2019’da satışa sunacak

mac pro

yeni mac proApple’dan yeni Mac Pro bekleyenlerin bu bekleyişleri tahmin ettiklerinden daha uzun sürecek gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirket tarafından TechCrunch’a gönderilen açıklamada, modüler iş istasyonunun yenilenmiş versiyonunun 2019’da satışa sunulacağı belirtildi. Daha önce pek çok kaynakta Apple’ın Mac Pro’nun yeni versiyonunu 2018’de piyasaya sürebileceği iddia edilmişti.

Apple’ın donanım mühendisliği başkan yardımcısı Tom Boger, iMac Pro almayı düşünen, ancak Mac Pro’nun yeni versiyonunun her an çıkabileceği endişesiyle bunu erteleyenlerin rahatlıkla iMac Pro satın alabileceğini belirtti. Mac Pro’nun yeni versiyonunu potansiyel müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiren Apple, ortaya uzun bekleyişe değen bir ürün çıkacağına inanıyor.

Cupertino merkezli şirket, bu amaç doğrultusunda Pro Workflow Takımı adını verdiği bir ekip oluşturdu. Söz konusu ekip, Mac Pro’nun donanımı ve yazılımını soyut hedefler yerine potansiyel kullanıcıların istekleri doğrultusunda geliştirecek. Bunun için üç boyutlu animasyon, müzik, video düzenleme ve görsel efekt alanlarında çalışan kreatif profesyonelleri işe alan Apple, bu profesyonelleri gerçek projelerde kullanarak tasarımda ve uygulama özelliklerinde sıkıntı yaşadığı noktaları tespit edecek.

Bu ekibin iMac Pro’nun geliştirme sürecinde de kullanıldığı ve ciddi faydalar sağladığı belirtildi. Apple’ın Pro Workflow Takımı aracılığıyla Adobe gibi şirketlerde çalışan profesyonellerle de sürekli olarak etkileşim içinde olduğu ve onlardan geri bildirim aldığı ifade edildi.

Yeni Mac Pro için 2019’un işaret edilmesi, çok uzun bir süredir revizyondan geçmeyen makinelerini değiştirmek için sabırsızlanan kreatif profesyonelleri memnun etmeyecektir. Apple’ın oluşturduğu ekibe rağmen, kendisinden beklenen özellikleri sunup sunmayacağı konusunda da bazı şüpheler bulunuyor. Yine de, mevcut açıklamalar şirketin süreci sıkı tuttuğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER