Teknoloji

Yeni iPhone’lar daha kalın ve sağlam olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6-plus-inceleme-00035

Apple ile ilgili olarak hazırladığı yatırımcı notlarıyla bildiğimiz KGI analisti Ming-Chi Kuo, gelecek nesil iPhone’un Apple Watch’ta da kullanılan daha sağlam alüminyum malzemeden yapılacağını ve yeni bileşenleri sığdırmak için biraz daha büyük boyutlara sahip olacağını belirtiyor.

Macotakara sitesi raporu detaylandırmış. Buna göre gelecek nesil iPhone 0.15 mm daha uzun ve 0.2 mm daha kalın olacak. Bunlar çok büyük artışlar anlamına gelmiyor, ancak Apple’ın ne gibi değişiklikler planladığı konusunda bazı ipuçları sağlıyor.

Kalınlıktaki artışın nedeni büyük ihtimalle Force Touch teknolojisinin eklenmesi olacak. Basına duyarlı dokunmatik ekran teknolojisi Apple Watch’un ekranında tıklama tadında bir deneyim yaşanmasını sağlıyor. iOS 9’un kaynak kodlarında bu teknolojinin gelecek nesil iPhone’a ekleneceğinin işaretleri bulunuyordu. Apple bu teknolojiden iMessage, klavye, Apple Pay gibi alanlarda yararlanabilir.

 

Daha kalın bir iPhone yeni iPhone’ların tasarımı açısından diğer bazı olasılıkları da işaret ediyor olabilir. Her ne kadar küçük bir artıştan söz edilse de; daha ince ve güncellenmiş kamera modülüyle birlikte düşünüldüğünde, mevcut iPhone 6 ve 6 Plus kullanıcılarının en fazla şikayet ettiği noktaların başında gelen kamera çıkıntısı gelecek nesil iPhone’larda bulunmayabilir. KGI’dan Ming-Chi Kuo’nun daha önceki raporlarından birisinde bazı teknik özellik artırımlarından ve Altın Gül renk seçeneğinden bahsetmişti. Bunun yanı sıra çözünürlüğü 12 megapiksele yükseltilmiş kamera modülü, artırılmış RAM ve diğer yeni bileşenleri de işaret etmişti.

Daha kalın bir iPhone, daha küçük ve verimli iç bileşenler, kimyasallar açısından daha iyi bir pil birlikte düşünüldüğünde, yeni iPhone’un iPhone 6’ya göre daha iyi bir pil ömrüne sahip olacağı söylenebilir. iPhone 6 Plus daha yüksek kapasiteli pili sayesinde bir günün ötesinde pil ömrü sunabilse de, iPhone 6’nın 2000 mAh altında kapasiteye sahip pili hâlâ yetersiz ve kullanıcılar incelik uğruna fedakârlıkta bulunulan bu pilden şikayetçi olmayı sürdürüyor.

Son olarak Apple’ın mevcut Apple Watch için kullandığı 7000 Serisi alüminyum malzemeyi iPhone için de seçeceği söyleniyor. Daha önce de dillendirilen bu iddia gerçek olursa, gelecek iPhone’larda, özellikle Plus modellerinde bükülme gibi bir sorun yaşanmayabilir.

İLGİLİ HABERLER