Teknoloji

Yeni iPad mini ve 10 inç iPad 2019’da bekleniyor

ipad mini 5

Apple 2018 yılında yeni bir giriş seviyesi iPad ve iki yeni iPad Pro modeli çıkardı. Ancak tablet tarafındaki yenilemeler henüz bitmedi gibi görünüyor. Apple’ın tedarik zincirinden gelen haberlere göre 10 inçlik yeni bir iPad ve iPad mini’nin yenilenmiş versiyonu 2019’da geliyor.

China Times‘a konuşan çeşitli kaynaklar, iki yeni tabletin iPad satışlarını artırmayı amaçladığını belirtiyor. iPad mini gelecek yılın ilk yarısında beklenirken, 10 inç iPad ise, 2018 yılında çıkan 9.7 inç iPad modelinin yerini alacak ve 2019’un ikinci yarısında gelecek.

iPad mini 4 modeli Eylül 2015’te tanıtılmıştı. Bu modelin uzun zamandır güncellenmemesi Apple’ın, boyutları büyüyen iPhone’ları nedeniyle bu küçük tabletten vazgeçtiği yorumlarını beraberinde getirmişti. Ancak durumun böyle olmadığı anlaşılıyor. Üstelik yeni iPad mini dedikoduları ekim ayından beri dillendiriliyor.

Bu iki yeni tabletin ne kadara satılacağı veya hangi özelliklere sahip olacağı şu an için bilinmiyor. Apple’ın tüm ürün yelpazesine Touch ID yerine Face ID’yi getirmesi mantıklı bir tahmin gibi görünüyor. Yine de, bekleyip göreceğiz.

Yeni iPad’ler yuvarlatılmış köşeleri ve kenardan kenara uzanan ekranlarıyla yeni iPad Pro modellerine uyum gösterebilir. Tabii, Apple eski tasarıma bağlı kalıp masrafları düşürmeyi istemezse, bu durum geçerli olacaktır. İçeride çalışan işlemcinin güncellenmesi de tahminler arasında yer alıyor. Ancak fiyatlar muhtemelen en üst sınıf Pro modellerinin gerisinde olacaktır.

Aslında China Times, Apple’ın maliyeti azaltacak bazı adımlar atacağını söylüyor. Bunların arasında LED panellerinin üretimini yeni konumlara kaydırarak fiyatları mümkün olduğu kadar düşük tutmak da bulunuyor. 9.7 inç iPad ve iPad mini 4 şu anda sırasıyla 2499 TL (başlangıç fiyatı) ve 2999 TL’lik fiyat etiketleriyle satılıyor.

İLGİLİ HABERLER