Teknoloji

iPad mini 5, AirPower ve yeni AirPods için 2019’un başları işaret ediliyor

ipad mini 5

Apple yeni iPhone‘larını tanıtsa da, şirketin 2018’deki planları henüz tamamlanmış değil. Şirket, 30 Ekim’de yeni iPad Pro modellerini gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor. Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, şirketin uzun vadeli yol haritasında iPad mini 5 ve yeni AirPods gibi başka cihazların da olduğunu düşünüyor.

Ancak Kuo öncelikli olarak beklenen başka bir ürünün varlığı hakkında öngörülerde bulunuyor. Tecrübeli analiste göre, geçtiğimiz yıl tanıtılan ancak bir türlü piyasaya sürülemeyen AirPower kablosuz şarj istasyonu 2018’in son çeyreğinde veya 2019’un ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Kuo, aynı dönemde yeni AirPods’un da piyasaya sürülebileceğini ifade etti.

Son zamanlarda çıkan pek çok haber ve analizde Apple’ın iPad mini serisini devam ettirmeyeceği belirtiliyor. Ancak Kuo, farklı bir durumu işaret ediyor. Kuo’ya göre, şirket hâli hazırda beşinci nesil iPad mini üstünde çalışıyor. Bu tabletin tanıtımı içinse Apple’ın geleneksel mart ayı etkinliği işaret ediliyor.

iPad mini 5 Pro serisinin özelliklerini taşımayacak

iPad mini 5 adını taşıması beklenen yeni modelin Pro serisinin özelliklerine sahip olması öngörülmüyor. iPad mini 5’in serinin genel tasarımını muhafaza etmesi, ancak A8 işlemcili mevcut modele kıyasla daha güçlü bir işlemciyle gelmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER