Teknoloji

Yeni Google Chromecast daha tanıtılmadan satıldı

yeni google chromecast

Yeni Google Chromecast hakkındaki sızıntılar son zamanlarda artmış durumda. Bu sızıntıların en yenisi aksesuarın hem tasarımı hem de kullanıcı arayüzü konusunda fikir edinmeyi sağlıyor. “Fuzztub07” rumuzlu Reddit kullanıcısı, daha duyurulmayan Google TV ile uyumlu Chromecast’i yaşadığı yerdeki Walmart’tan satın aldı. Paylaşımın ardından cihazın ve kullanım kılavuzunun fotoğraflarını paylaşan Reddit kullanıcısı, arayüzü gösteren bir videoyu paylaşmayı da ihmal etmedi.

Sızıntılar sayesinde yeni Chromecast’te kullanıcıları nelerin beklediği konusunda şimdiden bir fikir edinme mümkün oldu. Özünde Android TV (yeni adıyla Google TV) uyumlu bir cihaz olan yeni Chromecast’te kullanıcılar uzaktan kumandayla kontrol imkanına sahip olacak. Eskiden olduğu gibi, Chromecast uyumlu uygulamalardan görüntü yansıtma desteği de devam edecek. Yeni paylaşımlar, cihazın işleyişine dair pek çok soruya yanıt veriyor.

Fuzztub07 tarafından çekilen fotoğraflar, cihazı tüm açılardan gösteriyor. Kullanım kılavuzunun fotoğrafları da işleyiş hakkında fikir edinmeye yardımcı oluyor. Kutu içeriğine bakıldığında ise USB-C girişiyle çalışan Chromecast ve iki adet AAA pille çalışan uzaktan kumanda görülüyor.

Yeni Google Chromecast çok sayıda uygulamayı destekleyecek

Fuzztub07, yeni Chromecast’in arayüzünde gezinirken kaydettiği videoyu paylaşmayı da ihmal etmedi. Bu video cihazın desteklediği uygulamaların listesini de gösteriyor. Listede Netflix, YouTube, Amazon Prime Video, Disney Plus, YouTube TV, Sling, Hulu, Peacock, HBO Max ve Spotify gibi uygulamalar yer alıyor. Arayüzde oyunlarla bağlantılı seçeneklerin bulunması da dikkat çekiyor.

 

Scrolling through the chromecast UI for those that were interested from r/googlehome

Fuzztub07, yeni Google Chromecast hakkında sorulan sorulara da cevap verdi. Söz konusu cevapları aşağıdaki gibi özetlemek mümkün:

  • Walmart cihazı 49.98 dolar karşılığında sattı. Bunun cihazın resmi satış fiyatı olması bekleniyor.
  • Yeni Google Chromecast’te Ethernet girişi yok.
  • 4K/HDR uyumlu.
  • Bilinmeyen kaynaklardan APK yüklemek mümkün.
  • Uzaktan kumandanın navigasyon butonları sadece dört tarafa ilerliyor.
  • Arayüzde Google TV markası görülüyor. Fuzzbot07, arayüzün Android 10 üstüne kurulu olduğunu da belirtti.
  • Birden fazla kullanıcı hesabı destekleniyor.
  • Bluetooth kulaklıklarla eş zamanlama yapılabiliyor.
  • Ana ekranda yüklenmeyen uygulamalar da dahil olmak üzere pek çok kaynaktan içerik gösteriliyor.
  • HDMI-CEC desteği sayesinde uzaktan kumandayı telefon kontrolü için kullanmak da mümkün oluyor.

Google TV uyumlu yeni Chromecast, 30 Eylül’de düzenlenecek etkinlikte tanıtılacak. Walmart’ta ürünün bulunması, cihazın tanıtımdan sonra kısa süre içinde satışa çıkacağını işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER