Teknoloji

Google Pixel 5, yeni Chromecast ve akıllı hoparlör için tanıtım etkinliği ay sonunda

google pixel 5 5g

Google, Pixel 5 akıllı telefonunu, yeni Chromecast’i ve akıllı hoparlörünü bu ayın sonlarında tanıtmayı planlıyor. Şirket, medya mensuplarına 30 Eylül tarihinde gerçekleştireceği ve yeni donanımların sözünü veren etkinliğin davetiyelerini gönderdi. Davette, “Sizi yeni Chromecast’imiz, en son akıllı hoparlörümüz ve yeni Pixel telefonlarımız hakkında her şeyi öğrenmeye davet ediyoruz.” mesajı yer alıyor.

Google, bu yılın ilerleyen zamanlarında Pixel 5 modelini çıkaracağını doğrulamıştı. Bu telefonda 5G desteği bulunacak. Pixel telefonlarının üreticisi Pixel 4A modelinin geçen ayki duyurusu sırasında Pixel 5 ve Pixel 4A’nın 5G versiyonlarının ABD, Kanada, Birleşik Krallık, İrlanda, Fransa, Almanya, Japonya, Tayvan ve Avustralya gibi ülkelerde çıkacağını duyurmuştu.

Yeni bir Chromecast cihazı ve Google’ın akıllı hoparlörleri için donanım güncellemeleri de yolda görünüyor. Bu yeni hoparlör muhtemelen Google’ın, temmuz ayında bir hoparlör görüntüsü internete düşünce doğruladığı Nest akıllı hoparlör olacak. Bu hoparlör, Nest Mini ve daha büyük boyutlu Google Home Max’in arasına yerleşecek gibi görünüyor. Aynı zamanda dik durabilmesi de dikkat çeken özelliklerden biri olacak.

İki gizemli Google donanımı da geçen ay Amerikan Federal İletişim Komisyonunun kayıtlarında görülmüştü. Bunlardan bir tanesinin Google’ın bir süredir üstünde hazırlıklarını yaptığı yeni bir Android TV cihazıyla ilgili olduğu düşünülüyor. Google’ın “Sabrina” kod adlı ve Android TV kullanan ve uzaktan kumandayla kontrol edilecek yeni bir TV aygıtı üzerinde çalıştığı söyleniyor. Chromacast cihazları genellikle akıllı telefonlarla yönetiliyor. Google’ın davetiyesinde ise Chromecast’ten özellikle bahsediliyor. Bu nedenle iki cihazın da ay sonunda düzenlenecek etkinlikte tanıtılıp tanıtılmayacağı kesin değil.

Google’ın sanal etkinliği 30 Eylül Salı günü Türkiye saatiyle 21.00’de başlayacak. Detaylar her zaman olduğu gibi en hızlı şekilde Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER