Teknoloji

Yeni Google Asistan deneyimi eski Pixel telefonlara geliyor

yeni google asistan ios

Google, dijital asistanı Google Asistan için hazırladığı yeni arayüzü daha geniş bir kitleyle buluşturuyor. Şirket bu yeni arayüzle tüm Asistan kullanıcılarının cihazlarından bağımsız şekilde aynı deneyimi yaşamasını hedefliyor.

Yeni arayüzde Google Asistan’ın doğrudan kullanıcıların karşısında olduğu zamanlar azalıyor. Özellikle dijital yardımcıyla etkileşime girilen kısa sürelerde Google Asistan’ın ekranın tamamını kaplamamasına özen gösteriliyor. Pixel 4 ile birlikte kullanıcılara sunulan bu deneyim, sonunda Pixel 3 kullanıcılarına da açılıyor.

Google Asistan’ın varlığı, en azından ekranlı cihazlarda, kullanım anında daima en önde ve merkezde yer alıyor. Asistan’ın tasarımı büyük ölçüde sesle kontrole dayalı interaktif bir yapıda olsa da, özellikle telefonlarda tüm ekranı kaplıyor. Bu da özellikle birkaç saniye için Asistan’a ihtiyaç duyulduğunda kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkiliyor.

Yenilenen Google Asistan deneyiminde ise çevrimdışı çalışma desteğine ek olarak, Asistan’ın kullandığı ekran alanının küçültülmesi de yapılan önemli değişiklikler arasında bulunuyor. Eskiden sonuç gösterirken bir uygulama gibi ekranın tamamını kaplayan Asistan, artık kullanıcı aksini istemediği sürece ekranın en fazla yarısında boy gösteriyor.

Yeni Google Asistan deneyimi orijinal Pixel’e gelecek mi?

Google Asistan’ın bu kompakt tasarımı ilk olarak geçtiğimiz ay tanıtılan Pixel 4 ve Pixel 4 XL’de kullanıcılara sunulmuştu. Ancak Google daha eski Pixel telefonları için de bu kompakt tasarımın dağıtımına fazla zaman kaybetmeden başladı. En azından Pixel 3 ve Pixel 3 XL sahiplerinin yenilenen Asistan’la tanıştığı görülüyor.

Yeni Google Asistan deneyiminin Pixel serisinin tüm eski üyelerine sunulup sunulmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Pixel 2 hâlâ destek kapsamında olduğu için bu serinin de yeni Asistan’la tanışması bekleniyor. Orijinal Pixel ve Pixel XL içinse bu yönde bir adım atılması muhtemel görünmüyor. Bu ikili için yolun sonunun geldiğine dair haberler kısa süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER