Teknoloji

Google’ın Pixel yolculuğunda bir dönem sona eriyor

google pixel orijinal

2016’da tanıtılan orijinal Google Pixel ve Pixel XL, önümüzdeki ay son kez güvenlik güncellemesi alacak. İnternet devi, The Verge sitesine gönderdiği bir açıklamayla bu durumu doğruladı.

Orijinal Pixel serisi için yolun sonunun geldiği iddiası, Google’ın kasım ayı güvenlik güncellemesini yayınlamasının ardından ortaya çıkmıştı. Söz konusu güncelleme Pixel serisindeki tüm telefonlara bazı değişiklikler getirse de, orijinal Pixel serisinin üyelerini pas geçmişti.

Google tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, orijinal Pixel’lerin kasım ayı güncellemesini almayacağı doğrulandı. Şirket, bu telefonların aralık ayında yayınlanacak güncellemeyle birlikte kasım ve aralık ayında diğer modeller için sunulan önemli yeniliklerden bazılarına kavuşacağını belirtti.

Orijinal Google Pixel sahipleri Android 10 güncellemesiyle sevinmişti

Google’ın orijinal Pixel telefonları güncellememesine pek şaşırmamak gerekiyor. Orijinal Pixel ve Pixel XL 2016’da tanıtıldığında şirket bu telefonların iki yıl boyunca Android güncellemelerini ve üç yıl boyunca da güvenlik güncellemelerini alacağını belirtmişti. Bu bilgiler, Google’ın destek sayfasında da açık şekilde gösteriliyordu.

Google’ın orijinal Pixel serisi için Android 10 güncellemesini sunması, cihaz sahipleri adına hoş bir sürpriz olmuştu. Şirketin güvenlik güncellemeleri için de benzer bir uzatma ihtimali gündeme gelse de, Google bunu tercih etmemiş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER