Eğlence

EA Sports başkan yardımcısı Andrew Wilson yeni EA CEO’su oldu

Electronic Arts yeni CEO’sunu şirket içinden buldu. EA Sports’un başkan yardımcılığını yürüten Andrew Wilson oyun devinin en yetkili ismi oldu. EA’de CEO’luk pozisyonu eski CEO John Riccitiello’nun mart ayında görevi bırakmasından bu yana doldurulmamıştı.

ea-logo-170812

O günden bu yana şirketin yeni CEO arayışını yöneten isim olan şirketin yürütücü başkanı Larry Probst, yönetim kurulu tarafından yürütülen titiz arama sürecinde hem şirket içinden hem de şirket dışından çok sayıda ismin değerlendirdiğini dile getirdi. Wilson’ın bu göreve getirilmesinin EA’in elinde yönetim yeteneğine sahip ciddi bir rezervin varlığına işaret ettiğini söylene Probst, bu kararın aynı zamanda EA’in interaktif oyun ve servisler konusunda liderliğe yürüdüğüne dair temel inançlarını yansıttığını sözlerine ekledi.

Andrew Wilson Electronic Arts’ın alt stüdyolarından birinden gelerek şirketin CEO’luk koltuğuna oturan ilk isim olma unvanını da elde etti. Yürütücü başkanlık görevini devam ettirecek olan Larry Probst, Wilson’ın yaratıcı yeteneklere ve kurumsal sezgilere bir arada sahip olduğunu belirtmeyi de ihmal etmedi.

İlgili >> Electronic Arts

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER