Ulaşım

X serisinin ilk tamamen elektrikli modeli yeni BMW iX3 tanıtıldı

yeni bmw ix3

Yeni BMW iX3, şirketin X serisinin ilk “tamamen elektrikli” modeli olarak gözler önüne çıktı. Şirketten verilen bilgiye göre; tam şarjla 459 kilometre yol katedebilecek olan otomobil, 2021’in ilk çeyreği itibarıyla Türkiye’de de satışa sunulacak.

Yeni iX3, BMW’nin Çin’deki fabrikasında üretilecek. Otomobilde BMW’nin beşinci nesil eDrive teknolojisi sürücüleri karşılayacak. Beşinci nesil BMW eDrive teknolojisi; elektrikli motor, şarj ve yüksek voltajlı batarya teknolojilerinde önemli bir gelişim sağlamayı ve performans, verimlilik ve menzil konusunda en iyi seviyelere ulaşmayı vadediyor. Beşinci nesil BMW eDrive teknolojisi, Yeni BMW iX3’ten sonra BMW iNext ve BMW i4 modellerinde de kullanılacak.

Yeni BMW iX3’ün elektrik motoru, BMW’nin tamamen elektrikli mevcut modellerinden yüzde 30 daha fazla güç yoğunluğuna sahip. Yeni güç ünitesi, 290 bg maksimum güç ve 400 Nm maksimum tork üretiyor. Böylelikle yeni iX3, 6.8 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

Yeni iX3, WLTP kriterlerine göre 459 kilometre, NEDC test kriterlerine göre ise 520 kilometrelik bir menzil sunuyor. Beşinci nesil eDrive teknolojisinin bulunduğu otomobil, yalnızca 10 dakikada WLTP kriterlerine göre yaklaşık 100 kilometrelik bir menzile ulaşırken; hızlı şarj istasyonlarında 34 dakikada yüzde 80’lik şarj kapasitesine erişiyor.

Yeni BMW iX3’ün ağırlık merkezi, kardeşi X3’e kıyasla yere 7.5 santimetre daha yakın. Böylelikle otomobil dinamik ve üstün bir yol tutuşu vadediyor. Standart olarak sunulan adaptif süspansiyon ise iX3’ün değişken yol koşullarında bile güvenlik ve konfordan ödün vermemesini sağlıyor. BMW i3’te de bulunan ARB çekiş sistemi, iX3’te de mevcut.

Yeni BMW iX3 ile IconicSounds Electric’in de açılışı yapılıyor

Yeni BMW iX3’ün 510 litrelik bagaj hacmi, koltuklar katlandığında 1.560 litreye kadar çıkıyor. Hans Zimmer ile birlikte geliştirilen BMW IconicSounds Electric donanımı da ilk kez yeni iX3’te kullanılıyor. Elektrikli araçlara daha fazla “ruh” katmayı vadeden sistem, otomobil çalışırken veya durduğunda zengin ses kompozisyonları oluşturabiliyor.

Yeni BMW iX3 standart donanımlar bakımından oldukça zengin. LED Farlar, Otomatik Klima/3-Bölgeli, Isıtmalı Ön Koltuklar, Akustik Koruma, Otomatik Açılır Bagaj Kapağı, Panoramik Cam Tavan, BMW Live Cockpit Professional, Sürüş Asistanı Professional, Akıllı Telefon Arayüzü, Kablosuz Şarj/Bağlantı Sistemi, Park Asistanı, Harman/Kardon Ses Sistemi ve BMW IconicSounds Electric standart olarak sunuluyor. Ayrıca, 20 inç alaşım jantlar, spor veya Vernasca deri döşeme koltuklar, BMW Head-Up Display ve Park Asistanı Plus da opsiyonel olarak tercih edilebilen özellikler arasında.

İLGİLİ HABERLER