Teknoloji

Yeni Apple Watch iWatch ismini taşıyabilir

apple watch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yeni apple watchApple’ın bir saat üzerinde çalıştığına dair haberlerin çıktığı ilk günden itibaren şirketin saate “iWatch” ismini vereceği konuşulmuştu. iPhone, iPad ve iPod gibi ürünleri varlığı ve bunların Apple’a kazandırdığı popülarite göz önüne alınınca söz konusu tercih kulağa pek de mantıksız gelmemişti. Bu isimlendirme şemasıyla akıllara kazınan Apple, söz konusu markalardan bazılarının ticari hakları başka şirketlerin elinde olsa bile çözüm geliştirmeyi başarmıştı.

iWatch ismini çeşitli ülkelerde kayıt altına alan Apple, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne de çeşitli başvurularda bulunmuştu. Ancak şirketin akıllı saati 9 Eylül 2014’te iWatch yerine Apple Watch ismiyle resmiyet kazanmıştı. Sonrasında OMG Electronics isimli bir şirketin de 2012 yılında iWatch markasının ticari hakları için başvuruda bulunduğu ortaya çıkmıştı. iWatch için Indiegogo üzerinden bir kitle fonlama kampanyası başlatan şirket aradığını bulamamış ve 100 bin dolar hedeflemesine rağmen sadece 1434 dolar toplayabilmişti.

Yeni Apple Watch büyük ihtimalle 7 Eylülde görücüye çıkacak. Görünen o ki, Apple akıllı saatine bu sefer iWatch adını verebilir. Cupertino merkezli şirketin Asya’da iWatch markasının ticari hakları için yaptığı başvuruya geçtiğimiz hafta olumlu yanıt geldi. Konuya ilişkin başvurunun 3 Haziran 2013’te yapılmış olması ise Asya’da işlem süresinin biraz uzun olduğunu gösteriyor.

Yeni Apple Watch iki farklı versiyonla gelebilir

Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, yeni akıllı saatin iki farklı versiyonla kullanıcıların karşısına çıkabileceğini belirtiyor. İki model arasındaki temel farkların ise GPS ve barometre gibi bileşenler olacağı söyleniyor. Bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek için önümüzdeki haftaya kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER