Teknoloji

Apple yeni AirPods Max’te büyük değişiklikler planlamıyor

yeni airpods max

Apple, AirPods Max kulaklığını 2020’nin aralık ayında tanıtmıştı. Kulaklıkta o günden bu yana herhangi bir değişiklik gerçekleştirmeyen Cupertino merkezli şirket, AirPods Pro modelinde ise hem yazılımsal hem de donanımsal anlamda çok sayıda güncelleme yapmıştı. USB-C ve yeni renk seçenekleriyle güncellenen AirPods Max’in 2024’te kullanıcıların karşısına çıkabileceği iddiası daha önce gündeme gelmişti. Yeni AirPods Max’in yetenek bakımından AirPods Pro’yu yakalaması ise mümkün olmayacak gibi görünüyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, Power On isimli bülteninin son sayısında Apple’ın AirPods Max’te büyük bir değişiklik planlamadığını belirtti. Değişikliklerin çok küçük olacağını ve bu nedenle nesil numarasının aynı kalacağını belirten Gurman, yine de Apple’ın planlarının güncellenebileceği notunu düşmeyi ihmal etmedi. Ancak mevcut tablo, 2024 model AirPods Max’in “AirPods Max 2” olarak lanse edilmeyeceğini gösteriyor.

Apple’ın AirPods Max’i yenilemekteki temel motivasyonu, Avrupa Birliği’nin USB-C zorunluluğuna uyum sağlamak gibi görünüyor. Avrupa Birliği tarafından USB-C girişi bulunması zorunlu tutulan elektronik ürünler arasında şarj edilebilen kablosuz kulaklıklar da bulunuyor. Hâlihazırda AirPods Max’te Apple’ın tescilli Lightning girişi mevcut.

Yeni AirPods Max eski çiple gelecek

Gurman, yeni AirPods Max için başka bir değişiklikten söz etmiyor. Bu da Apple’ın kulaklıkta yeni H2 çipi yerine mevcut H1 çipini kullanmayı sürdüreceğinin sinyalini veriyor. H2 çipinin olmaması, AirPods Pro’nun iOS 17 ile kavuştuğu Uyarlanabilir Ses, Konuşma Farkındalığı, Kişiselleştirilmiş Ses Yüksekliği ve “Siri” uyandırma kelimesi desteği gibi özelliklerin AirPods Max’in yeni versiyonunda bulunmayacağı anlamına geliyor.

Donanım anlamında büyük değişikliklere gitmeyecek gibi görünen Apple’ın yeni AirPods Max’i daha cazip hâle getirmek için ne gibi dokunuşlar yapacağını görmek için beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER