Teknoloji

Yandex Navigasyon şimdi pazar nedeniyle kapalı yolları gösteriyor

yandex navigasyon semt pazarı

Yandex Navigasyon, İstanbul’un semt pazarlarını haritasına ekledi. Yandex, semt pazarlarının kurulduğu yollarla ilgili de kullanıcılarını uyaracak. Yandex Navigasyon, İstanbul’daki semt pazarlarının kurulduğu bölgelerde kullanıcılarının pazar yerlerine yanlışlıkla girmesini önlemek amacıyla belirli gün ve saatlerde pazar yerinin yollarını haritasında kapatacak. Böylelikle kullanıcılar daha doğru bir rota oluşturabilecekler.

Semt pazarları, bir yandan tüketicilere ihtiyaçlarını karşılamak için pek çok fırsat sunsa da, diğer yandan trafik için önemli bir problem haline gelebiliyor. Yandex’in belirttiğine göre, İstanbul’un tüm ilçelerindeki 66’sı kapalı olmak üzere 440 adet pazar yerini haritaya eklendi.

Yandex, semt pazarlarının kurulduğu günlerde 07.00 – 21.00 saatleri arasında trafiğe kapatılan yolları kendi haritasında da kapatarak rota üzerinden çıkaracak.

Yandex, bu yeni özelliğin kullanıcılara günlük hayatlarında ve özellikle pazar yerlerinin geçtiği yollarda rota oluştururken kolaylık sağlayacağına dikkat çekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER