Teknoloji

Google’ın Yakındakilerle Paylaş özelliği Windows’taki test dönemini yeni özelliklerle tamamladı

windows yakındakilerle paylaş

Google, Apple’ın AirDrop’una alternatif olarak sunduğu Yakındakilerle Paylaş özelliğini bir süre önce Windows’ta test etmeye başlamıştı. Android cihazlar ve Windows bilgisayarlar arasında fotoğraf ve dosya paylaşımını hızlandıran özellik, test sürecini yeni özelliklerle birlikte tamamladı.

Google’dan yapılan açıklamada, paylaşım teknolojisinin daha gelişmiş bir performans ve yeni özellikler sunacağı belirtildi. Paylaşım aracı artık dosya aktarımlarının tahmini bitiş süresini ve cihaz bildirimlerinde bir resim ön izlemesi gösteriyor. HP gibi şirketlerle iş birliğine gittiğini açıklayan internet devi, paylaşım aracını çok sayıda Windows PC’de ön yüklü şekilde sunmaya hazırlandığının sinyalini veriyor.

Yakındakilerle Paylaş özelliği Windows PC’lerde şu şekilde çalışıyor: “Özelliğin çalışması için bilgisayarınızın WiFi ve Bluetooth’unu açmanız gerekecek, ancak muhtemel istenmeyen gönderileri önlemek için kimlerin cihazınızı görebileceğini ve size dosya gönderebileceğini seçebilirsiniz. Cihaz görünürlüğü ayarı için var olan açılır menüde, bilgisayarınızı herkese, kişilere, yalnızca kendi cihazlarınıza veya şu anda kimseye görünür kılabilirsiniz. Son seçeneği seçmediğiniz sürece, bir Android cihazı uygulama açıkken veya arka planda çalışırken bilgisayarınızla dosya paylaşabilecektir.

Bilgisayardan bir Android telefona dosya göndermek için, dosyaları Yakındakilerle Paylaş uygulamasına sürükleyip bırakabilir veya üzerlerine sağ tıklayarak Yakındakilerle Paylaş seçeneğini seçebilirsiniz. Her iki cihaz da ortak bir Google hesabında oturum açmışsa, transferler otomatik olarak kabul edilir, hatta alıcının ekranı kapalı olsa bile. Yalnızca her iki cihazın birbirine 16 fit (yaklaşık 5 metre) mesafede olması gerektiğini unutmayın.”

Yakındakilerle Paylaş 2020’de duyurulmuştu

Google, Yakındakilerle Paylaş özelliğini Android cihazlar arasında hızlı dosya paylaşımı için 2020’de duyurmuştu. O dönemde bile bu bir “yakalama hamlesi” olarak değerlendirilmişti. Apple, iOS ve macOS için AirDrop özelliğini 2011’de kullanıma sunmuştu. Google, yeni paylaşım aracını Chrome OS’e de getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER