Teknoloji

Android ve Windows dünyaları arasında dosya paylaşımı kolaylaşıyor

windows yakındakilerle paylaş
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

CES 2022’de Google, Android’in Windows ekosistemiyle entegrasyonunu birkaç yönden nasıl geliştirdiğinden bahsetmişti. Yakındakilerle Paylaş, Microsoft’un masaüstü işletim sistemi için vaat ettiği özelliklerden biriydi. Şimdi, teknoloji devi Windows için beta aşamasındaki Yakındakilerle Paylaş uygulamasını yayınladı. Böylece mobil ve PC arasında dosya transferini çok daha kolay hale getirdi.

Bilgisayarınız Windows 10’un 64-bit sürümünü ve üstünü çalıştırıyorsa ve ARM işlemcilerle çalışmıyorsa, Android web sitesinden şu anda indirebilirsiniz.

Özelliğin çalışması için bilgisayarınızın WiFi ve Bluetooth’unu açmanız gerekecek, ancak muhtemel istenmeyen gönderileri önlemek için kimlerin cihazınızı görebileceğini ve size dosya gönderebileceğini seçebilirsiniz. Cihaz görünürlüğü ayarı için var olan açılır menüde, bilgisayarınızı herkese, kişilere, yalnızca kendi cihazlarınıza veya şu anda kimseye görünür kılabilirsiniz. Son seçeneği seçmediğiniz sürece, bir Android cihazı uygulama açıkken veya arka planda çalışırken bilgisayarınızla dosya paylaşabilecektir.

Bilgisayardan bir Android telefona dosya göndermek için, dosyaları Yakındakilerle Paylaş uygulamasına sürükleyip bırakabilir veya üzerlerine sağ tıklayarak Yakındakilerle Paylaş seçeneğini seçebilirsiniz. Her iki cihaz da ortak bir Google hesabında oturum açmışsa, transferler otomatik olarak kabul edilir, hatta alıcının ekranı kapalı olsa bile. Yalnızca her iki cihazın birbirine 16 fit (yaklaşık 5 metre) mesafede olması gerektiğini unutmayın.

Google, Yakındakilerle Paylaş’ı dünya genelindeki çoğu ülke için yayınladı. Ancak bazı istisnalar bulunuyor. Ayrıca, şirket beta uygulamanın şu anda sadece Android telefonlar ve tabletlerle çalıştığını, ancak uyumluluğunu şirketin ekosistemi genelinde genişleteceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER