Teknoloji

Yahoo Sunrise kurucusuyla takvim uygulaması hazırlıyor

yahoo sunrise day

Sunrise, teknoloji meraklılarının kalbinde özel yere sahip takvim uygulamaları arasından yer alıyor. Microsoft’un 2015’te satın aldığı ve ertesi yıl da kapattığı uygulama, insanların övmeyi sevdiği yazılımlardan biriydi. “Düşünceli” tasarımı ve özellikleriyle kendisini rakiplerinden ayırmayı başaran Sunrise ile sunulan bazı sevilen unsurlar, Yahoo sayesinde geri dönebilir.

Sunrise’ı kapatan Microsoft, bu uygulamanın kullanıcılarına sevecekleri bir alternatif sunmamıştı. Bu boşluğu gören Yahoo, Sunrise’ın yaratıcı ekibinin önemli parçalarından biriyle Day isimli bir takvim uygulaması geliştiriyor.

Uygulamanın tasarımında Yahoo’ya Sunrise’ın kurucularından biri olan Jeremy Le Van yardım ediyor. Şirketin Le Van’a diğer uygulamalarından bağımsız bir tasarım oluşturma izni verdiği de söyleniyor. Uygulamanın mevcut yapısında herhangi bir Yahoo markası veya entegrasyonu görünmüyor. Day’in kullanıcıların tercih ettiği diğer e-posta servisleri ve araçlarla da entegre biçimde çalışabileceği belirtiliyor.

Yahoo ve Sunrise geliştiricilerinin iş birliğinin nasıl bir sonuç vereceği merak ediliyor. Ancak Day’in Sunrise’ın yarısı kadar iyi olması bile takvim uygulamaları arasındaki rekabete bir hareket getirebilir.

İLGİLİ HABERLER