Teknoloji

Yahoo Messenger resmen kapandı

yahoo messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yahoo messenger17 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla, yani bugün Yahoo’nun efsanevi anlık mesajlaşma servisi Yahoo Messenger kapılarını kapattı. Zamanında milyonlarca bilgisayar kullanıcısı tarafından kullanılmış bu internet tarayıcısının kapısına resmen kilit vurulmuş oldu.

Yahoo yaklaşık bir buçuk ay kadar önce Yahoo Messenger uygulamasını sonlandıracağını açıklamıştı. Aynı zamanda uygulamanın desteklediği anlık mesajlaşma servisini de 17 Temmuz 2018’den itibaren kapatacağını dile getirmişti. Beklenen gün geldi ve Yahoo Messenger resmen toprağa gömülmüş oldu.

Eğer yedeklemeye ihtiyaç duyduğunuz sohbetler varsa, bunu 17 Temmuz tarihine, yani bugüne kadar yapmalıydınız. Eğer yapmadıysanız, hâlâ az bir zamanınız olabilir, çünkü Yahoo Messenger web sitesine girdiğimizde servis hâlâ aktif görünüyor.

Sohbet geçmişinizi indirmek için indirme istek sitesine girmeniz, Yahoo kimliğiyle giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra sohbet arşivini indirme talebinde bulunun. Yahoo, arşivi indireceğiniz bağlantıyı e-posta adresinize iletecektir.

Yahoo, çok yakında Squirrel adını taşıyan, daha modern bir anlık mesajlaşma servisi üzerinde çalışıyor. Yahoo Squirrel, yenilikçi ve heyecan verici iletişim araçlarıyla günümüz müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamayı, aynı zamanda mevcut mesajlaşma servisleriyle rekabet etmeyi hedefliyor.

Yahoo Squirrel, tam anlamıyla Yahoo Messenger’ın yerini alacak bir servis olmayacak. Bu daha çok organize edilmiş bir grup mesajlaşma uygulaması niteliğini taşıyor. Şu anda iOS ve Android uygulamaları kapalı bir beta ortamında, davet usulü üye kabulüyle test ediliyor. Yahoo Squirrel’ın herkese ne zaman açılacağıysa henüz açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER