Teknoloji

Elveda Yahoo Messenger

yahoo messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yahoo messengerEğer 1990’ların sonu ve 2000’lerin başlarında, bilgisayarlarla büyüyen bir kişiyseniz, o hâlde Yahoo! Messenger’ı bir şekilde duymuşsunuz ve kullanmışsınızdır. ICQ ve MSN Messenger gibi rakipleriyle birlikte bu yazılım, anlık mesajlaşmanın temellerini atmıştı. Şimdi Yahoo’nun bu servisi kapatacağını öğreniyoruz. Böylelikle ICQ dışında, anlık mesajlaşma akımının ilk temsilcileri birer birer yok oluyor.

Yahoo, geçtiğimiz hafta biterken Messenger desteğinin 17 Temmuz 2018’de bitirileceğini açıkladı. Bu, mobil cihazınıza uygulamasını yüklemiş olsanız bile, servisten yararlanamayacağınız anlamına geliyor. Eğer uzunca bir süredir Yahoo Messenger’ı kullanmıyor, ancak uygulamasını bir şekilde akıllı telefonunuzda tutuyorsanız, artık silme seçeneğini göz önünde bulundurabilirsiniz.

Yahoo Messenger’da gerçekleştirdiğiniz sohbetlerin kaydını, servis kapanmadan önce alma şansına sahipsiniz. Yahoo bunun için altı aylık bir süre tanıyor. Bunun için messenger.yahoo.com/getmydata adresine gitmeniz ve daha sonra Yahoo hesabınızla giriş yapmanız gerekiyor. Bir doğrulama yöntemi seçtikten sonra da sohbet geçmişi indirme bağlantısının gönderileceği bir e-posta adresi girmelisiniz. Gerçekleştirdiğiniz sohbetin miktarına göre, sohbet geçmişi indirme dosyası belirli bir zaman sonra size iletilecektir.

Yahoo, müşterilerin ihtiyaçlarına daha iyi uyan, yeni ve heyecan verici iletişim araçlarını inşa etmeye ve tanıtmaya odaklanacaklarını, bunun için Yahoo Messenger’ı kapatma kararı aldıklarını kaydetti. Yahoo Messenger, 90’ların en popüler anlık mesajlaşma servislerinden bir tanesiydi. Sadece sohbetle değil, dosya transferi ve sohbet odaları gibi özellikleriyle de ilgi görüyordu. Ancak zaman geçtikçe Messenger; Google Hangouts, Facebook Messenger, WhatsApp, Viber ve hatta Skype gibi rakiplerle mücadele edemedi. Hem masaüstü hem de mobil için çıkan yeni ve çağa ayak uyduran alternatiflerin yanında yaya kaldı.

Yahoo, mesajlaşma tarafında Squirrel adını verdiği yeni girişimine odaklanacak. Şu anda kapalı beta olarak sunulmuş olan, yani kısıtlı bir kullanıcı kitlesi tarafından test edilen uygulama, organize edilmiş grup mesajlaşmalara odaklanıyor. Uygulamaya davet usülü üyelik imkanı bulunuyor. Bu servis Messenger, WhatsApp, Viber gibi son kullanıcıya odaklanmaktan daha çok, Slack veya Discord gibi belirli bir alan odaklanmış kullanıcılara hitap ediyor. Yahoo, yeni servisleri ve uygulamaları denemeye devam ettiğini söylüyor. En sonunda Yahoo Messenger’ın yerini alacak, gelecek nesil bir mesajlaşma alternatifini şirketten göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER