Teknoloji

Yahoo Mail SSL şifrelemesini varsayılan olarak sunmaya başlıyor

Geçen haftaki tasarım değişikliğinin hemen ardında Yahoo Mail’e birçok kullanıcının talep ettiği şifreleme özelliği de ekleniyor. Washington Post gazetesinin haberine göre Yahoo Mail 8 Ocak 2014 tarihinden itibaren web posta arayüzünde SSL şifreleme tekniğini varsayılan olarak sunmaya başlayacak.

yahoo-yeni-logo-050913

Kullanıcının bilgisayarı ve Yahoo sunucuları arasındaki mesajlaşmaları şifrelenmesini sağlayan bu özellik yılın başlarında Yahoo tarafından seçenek olarak sunulmaya başlanmıştı. Yahoo Mail’in en büyük rakiplerinden olan Gmail’de ise SSL desteği varsayılan olarak Ocak 2010 itibarıyla sunulmaya başlanmıştı.

Yahoo’nun SSL adımı Amerikan güvenlik kuruluşu NSA’nın veri toplama çalışmaları kapsamında milyonlarca adres defteri bilgisini ele geçirmesinin ortaya çıkışının hemen ardından geldi. NSA’nın gerçekleştirdiği veri toplama işlemleri kapsamında Yahoo hesaplarından toplanan adres defteri bilgisi miktarı diğer servislerdekinin toplamının iki katını bulmuştu. Bunun bir sebebi olarak Yahoo’nun kullanıcılarla olan bağlantıyı şifresiz bırakması gösterilmişti.

İlgili >> The Washington Post

İLGİLİ HABERLER