Manşetler

Turkcell Yaani’yi e-posta ve navigasyonla güçlendiriyor

yaani e-posta kaan terzioglu

Kendisini “dijital operatör” olarak tanımlayan Turkcell, 2017’nin sonunda arama motoru Yaani‘yi faaliyete geçirmişti. 1 yılı aşkın süredir yolculuğuna devam eden arama motoru, önümüzdeki dönemde sadece bir arama motoru olmanın ötesine geçecek. Yaani e-posta ve navigasyon servisleriyle iki önemli alanda daha hizmet sunacak.

Turkcell, Yaani’nin yeni hizmetlerinin duyurusunu Barselona’da düzenlenen 2019 Mobil Dünya Kongresi‘nde (MWC 2019) yaptı. “Dijital Operatör” vizyonu ve müşterilere günün 1440 dakikasında hizmet etmeyi amaçlayan “1440 stratejisi” çerçevesinde çalıştıklarını belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu amaç doğrultusunda hayata geçirdiğimiz dijital ürün ve servislerimiz sadece Türkiye’de değil dünyada da çok büyük ilgi görüyor. Biz müşterilerimiz için gerçekten fark yaratan, yepyeni özellikleri ile rakipleri arasından sıyrılan, üstün bir kullanıcı deneyimi vaat eden servisler geliştiriyoruz. Yaani ile de bunu yaptık. Müşterilerimizin de teveccühü ile bir yıl gibi kısa sürede 8 milyon indirme sayısına ulaştık. Şimdi Türkiye’nin arama motoruna e-posta ve navigasyon özelliklerini ekliyoruz. Burada da fark yaratacağımıza eminim.”

Yaani e-posta ve navigasyon servislerinin verileri Turkcell’in veri merkezlerinde saklanacak

Yaani e-posta ve navigasyon servislerindeki kullanıcı verileri, Turkcell’in Türkiye’de bulunan veri merkezlerinde saklanacak. Müşteri deneyimini ön planda tutarak kolay kullanım vadeden e-posta servisi, diğer Turkcell servisleriyle bütünleşik olarak işleyecek. Bireysel kullanıma ek olarak, kurumlar için de e-posta hizmeti sağlanacak. Servise giriş için Turkcell’in Hızlı Giriş teknolojisi de kullanılabilecek. Yaani Navigasyon servisinde ise en güncel harita verileri eşliğinde en doğru adresler kullanıcılara gösterilecek. Trafik yoğunluğu seviyesini de gösterecek olan navigasyon servisi, bu sayede kullanıcılarına yolculuklarında zaman kazanma konusunda yardımcı olacak.

İLGİLİ HABERLER