Manşetler

Xperia 5 ile Sony kompakt akıllı telefonlara geri dönüyor

Sony Xperia 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xperia 5, bir süredir Sony’den beklenen yeni “Compact” akıllı telefon olarak resmiyet kazandı. Şirket bu hafta başında sosyal medyada paylaştığı bir video ile yeni telefonun avuç içinize sığacak kadar küçük olacağını kaydetti.

Beklendiği üzere, Xperia 5 nispeten küçük bir cihaz, birçok mevcut amiral gemisi telefona göre daha küçük bir biçimde karşımıza çıkıyor. Sony’nin kıdemli idari başkan yardımcısı Shigeki Ishizuka, yeni telefonun Sony’nin gelişmiş teknolojilerini nispeten kompakt bir gövdeye sığdırdığını kaydetti.

Ne var ki, Sony’nin Xperia XZ2 Compact gibi önceki kompakt telefonlarla karşılaştırıldığında birtakım ilerlemeler görünüyor. 6.1 inç OLED ekran HDR desteğine sahip. Ayrıca Sony, telefonun Dolby Atmos desteğine sahip olduğunu söylüyor.

Xperia 5 de 21:9 ekrana sahip

İlginçtir ki, bu telefonun da yılın başlarında tanıtılan Xperia 1‘deki gibi, 21:9 görüntü oranlı bir ekranı bulunuyor. Bu durumda kompakt olmasına ek olarak, nispeten uzun da olacaktır. Arkada üç lensli kamera sistemi bulunurken, dört farklı renkte geliyor. Ayrıca Sony’nin DualShock 4 oyun kumandasını da destekliyor.

Xperia 5, gelecek haftadan itibaren Avrupa’da ön siparişe çıkacak. Satışların da ekim ayında başlaması bekleniyor. Bir yılı aşkın zamandır Türkiye’ye yeni Xperia akıllı telefonu gelmiyor. Yeni Xperia kompakt telefonu için de benzer bir durumun söz konusu olacağını düşünüyoruz.

İLGİLİ HABERLER