Teknoloji

Sony’den yeni bir Xperia Compact telefonu işareti

sony xperia compact

Sony çok yakında yeni bir Xperia Compact akıllı telefonu çıkarabilir. Eğer bu beklenti gerçekleşirse, en son telefondan yaklaşık bir buçuk yıl sonra yeni bir “Compact” model daha görmüş olacağız.

Şirket resmi Instagram hesabı üzerinden paylaştığı videoda, Xperia Compact serisine gelecek yeni bir ürünün işaretini verdi. Videoda telefon görünmüyor, ne var ki, “avucunuzun içinde Xperia” şeklinde çevirebileceğimiz bir ifade kullanılıyor.

Söylentiler de, Sony’nin Xperia markalı ve avuç içine sığacak yeterlilikte küçük olacak bir akıllı telefon çıkaracağı doğrultusunda yoğunlaşıyor.

Her ne olursa olsun, şimdiye kadar kadar yeni bir Sony Xperia Compact telefonuyla ilgili fazla dedikoduya rastlamamıştık. Dedikodular daha çok Sony’nin başka telefonları üzerinde  yoğunlaşıyor. IFA 2019 başlamak üzere ve Sony de bu fuarda güçlü bir şekilde yer alıyor. Hatta şirket 5 Eylül tarihinde bir basın toplantısı da düzenleyecek. Orada sözü edilen bu yeni telefonu görebiliriz.

Sony’nin çıkardığı en son çıkan Xperia Compact telefonu Xperia XZ2 Compact olmuştu. Bu telefon 2018’in başlarında çıkmıştı. IFA 2018’de Xperia XZ3 çıkmıştı, ancak bu telefonun küçük bir kardeşi yoktu. Bu yılın başlarında gördüğümüz Sony Xperia 1‘in de “compact” versiyonu çıkmamıştı. Bu nedenle Xperia Compact serisinin dönüşü ilgi çekici olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER