Teknoloji

Xiaomi Mi 9’un kameralarının detaylarını tanıtımdan önce verdi

xiaomi mi 9

Xiaomi, Mi 9 akıllı telefonunun lansmanından önce yeni bilgiler açıkladı. Böylelikle tanıtıma kalacak sürprizlerin sayısını biraz daha azalttı. Xiaomi Mi9’un arkasında üç kameranın olacağı söyleniyordu. Ancak şirketten şimdiye kadar buna yönelik bir doğrulama gelmemişti. Şirketin paylaştığı bilgilerle bu durum doğrulanmış oldu.

Xiaomi’nin belirttiğine göre, Mi 9’un kamera sistemi aşağıdaki temel unsurlara sahip olacak:

  • 48 MP ana kamera, Sony IMX586 sensoö, 0.8µm piksel boyutu, 1/2 inç sensör, f/1.75
  • 12 MP telefoto camera, 2x yakınlaştırma, 1.0µm piksel boyutu, f/2.2
  • 16 MP geniş açılı kamera, 1.0µm, f/2.2

Ana kamera epey yüksek çözünürlüklü. Bu nedenle piksel birleştirme yöntemini kullanarak 12 megapiksel, 1.6 mikron piksel sensör eşdeğerinde görüntüler üretebilecek. Bu teknik kamera çözünürlüğü yüksek olan birçok akıllı telefonda kullanılıyor. Bunların detayları ve kaliteyi nasıl koruduklarına dikkat etmek gerekiyor. Akıllı telefon kamera sistemlerinin en büyük rekabet alanlarından bir tanesi olan düşük ışık performansı da dikkat edilecek bir başka nokta olacak.

İkinci kamera ise yakınlaştırma görevi üstleniyor. Aynı zamanda derinlik bilgisini elde ederek arka planı bulanıklaştırılmış bokeh fotoğraflar için kullanılacak. Optik yakınlaştırma yapılması sayesinde görüntü kalitesinden ödün verilmiyor. Ancak çoğu telefoto kamerada gördüğümüz gibi, diyafram açıklığı düşük. Bu nedenle iyi sonuç elde etmek için ışığın yeterli olmasına ihtiyaç var.

Üçüncü kameranın olması memnuniyet verici. Geniş açılı lens eklemek sayesinde manzara veya grup çekimlerinde daha çok kişi veya unsuru sahneye doldurmak mümkün oluyor. Xiaomi, bu kameranın makro fotoğraflar için de mükemmel olacağını, nesneye 4 cm kadar yaklaşmaya izin vereceğini söylüyor.

Öte yandan Xiaomi, kameraları için safir cam kaplama kullanacağını da doğruladı. Bu da çizilmelere karşı ek direnç sağlayacak ve telefonun kameralarını yaşam döngüsü boyunca zararlara karşı daha iyi şekilde koruyacaktır.

Söz konusun netleme olduğuna, faz algılamalı otomatik odak (PDAF) ve kontrast algılamalı otomatik odak (CDAF) sistemlerinin yanına lazer otomatik odak sistemi de ekleniyor. Bu da netlemenin hızlı ve iyi biçimde yapılacağını işaret ediyor.

Ayrıca ön tarafta da 20 megapiksel selfie kamerası olacak. Bu da Xiaomi’nin tüm kameralarının çözünürlük ve kalite bakımından iddialı olacağını gösteriyor.

Xiaomi Mi 9, 20 Şubat’ta Çin’de tanıtılacak. Ayrıca 24 Şubat Pazar günü Mobil Dünya Kongresi’nin hemen öncesinde Barselona’da da bir lansman yapılacak. Biz de o lansmanda olacağız ve Xiaomi Mi 92u ilk elden deneyimleme imkanı yakalayacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER